Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Begravningskapell lät kropp ruttna

- 08/04/2009, 07:11 -

Avlidna staplades på hög och lämnades att ruttna.

En man i Virginia, USA, kräver att polis utreder begravningskapellet National Funeral Home. Detta efter att de låtit hans fars kropp ruttna. Kvarlevorna var så pass skadade att man nu misstänker att de inblandade kan dömas för brott.

"Att placera min fars kropp i ett garage, utan att kyla ner den, kan inte tolkas som något annat än en medveten handling", skrev Morgan i brevet som han lämnat in till den lokala åklagarmyndigheten.

Morgans far begravdes inte på flera månader, eftersom man väntade på att alla begravningsförberedelser skulle bli klara. Under tiden lovades de anhöriga att kroppen skulle tas väl om hand, skriver Fox News.

Men detta är inte första gången som begravningskapellet hamnat i blåsväder. Under söndagen avslöjades det att man rutinmässigt vanvårdat kroppar och i vissa fall – staplat dem på hög och lämnat dem att ruttna i ett garage.

– Det var störande, respektlöst och oetiskt. Jag kunde inte tro vad jag såg och vad de bad mig att göra där. Det här är folks nära och kära, de ska aldrig behandlas så här, säger Steven Napper, som tidigare arbetat på begravningshemmet, enligt Moldova.

Begravningskapellet var nära på att stänga igen sin verksamhet under förra året, efter att myndigheter funnit tydliga tecken på osanitära förhållanden. Dock klarade sig personalen undan med en varning.

Morgan anser att något måste göras för att stoppa den respektlösa behandlingen av de bortgångna.

– De behandlar det som affärer. Det kommer inte att få ett slut om man inte skickar folk till fängelse, menar han.

Skrivet av: