Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Monsterfiskens människofest

Nyheter | 09/10/2008 07:35

Den blodtörstiga havskatten har växt till enorm storlek och fått smak på människor.

Den enorma monsterfisken lever i de leriga flodvattnen i Indien mot gränsen till Nepal. Mutantfisken kallas för goonch och är en sorts havskatt. Biologen Jeremy Wade fick upp en nästan två meter lång goonch, som tar rekord inom arten i storlek och vikt.

– Det finns vissa monsterindivider som som blir större än andra. Om man ger dem extra föda, kan de växa sig ännu större, säger Jeremy Wades till The Sun.

Den fruktade monsterfisken tros ha attackerat människor och dragit ner dem i de leriga vattnet. Fisken tros ha fått smak på människokött efter att ha ätit människolik som hamnat i floden.

– Lokalbefolkningen har en teori om att fisken har växt sig stor för att den ätit brända människolik. Den kan ha fått smak på människokött när den festat på rester vid begravningsbål, säger Jeremy Wades.

Monsterfiskens första offer tros ha varit en 17-årig nepalesisk pojke som drogs ner i vattnet 1988. Vittnen säger att de sett honom dras ner under ytan. Tre månader senare stod en man vid flodkanten och såg sin egen son dras ner i vattnet, skriver The Sun.

Skrivet av: