Monsterfiskens människofest

Den blodtörstiga havskatten har växt till enorm storlek och fått smak på människor.


Den enorma monsterfisken lever i de leriga flodvattnen i Indien mot gränsen till Nepal. Mutantfisken kallas för goonch och är en sorts havskatt. Biologen Jeremy Wade fick upp en nästan två meter lång goonch, som tar rekord inom arten i storlek och vikt.

– Det finns vissa monsterindivider som som blir större än andra. Om man ger dem extra föda, kan de växa sig ännu större, säger Jeremy Wades till The Sun.

Den fruktade monsterfisken tros ha attackerat människor och dragit ner dem i de leriga vattnet. Fisken tros ha fått smak på människokött efter att ha ätit människolik som hamnat i floden.

– Lokalbefolkningen har en teori om att fisken har växt sig stor för att den ätit brända människolik. Den kan ha fått smak på människokött när den festat på rester vid begravningsbål, säger Jeremy Wades.

Monsterfiskens första offer tros ha varit en 17-årig nepalesisk pojke som drogs ner i vattnet 1988. Vittnen säger att de sett honom dras ner under ytan. Tre månader senare stod en man vid flodkanten och såg sin egen son dras ner i vattnet, skriver The Sun.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.