Våldtäktsdrog på festival
Kristal filmade sig själv på festivalen i Brasilien. Då syns det hur en främling lägger något i hennes glas. - Foto: Twitter/Instagram

Kristals drink blev spetsad på festival – allt fångas på film

Kristal Santos filmade sig själv och en kompis under en pågående musikfestival. I efterhand kunde hon se hur en främmande man placerade något okänt i hennes glas.


Innan du åkt iväg på exempelvis en festival har du säkert fått höra varningar som: "Drick inte något du får av en främling" eller "Var försiktig med vad folk kan lägga i din drink". Just de här varningarna blev verklighet för en festivalbesökare i Brasilien i påskas.

Fångades på film (som du kan se i spelaren ovan). Bild: Twitter

När Kristal Santos chillade i solen i den brasilianska staden Escarpas do Lago under en pågående musikfestival var det läge för att spela in en selfievideo. Just den videon fångade någonting helt galet – där syntes hur en främmande man, klädd i en svart t-shirt och med solglasögon, placerade någonting i hennes glas, skriver The Sun.

Det hade kunnat gå riktigt illa för Kristal. Bild: Instagram

Det är ännu oklart vad det var som mannen lade i drinken, men Kristal skriver själv på sin Instagram att hon inte drack någonting alls från glaset. I hennes långa inlägg, som skrevs i original på portugisiska, står det bland annat:

"Jag kan verkligen inte hålla mig så var tvungen att skriva det här. Jag gillar fester och jag gillar att dricka (ibland mycket). [...] Jag vill återigen förklara att jag inte drack av glaset då det var mot slutet av kvällen och glaset ändå var tomt".

Faksimil från Twitter

Videon fick fart på internet när den publicerades av Kristals kompis Jaeda SkyTwitter där den delats nästan 100 000 gånger. Till videon skrev Jaeda: "Tjejer håll hårt i era drinkar!" och att "jag kommer aldrig förstå hur en snubbe kan vara så sjukt osmidig och känna behovet av att vara ett så äckligt rovdjur". 

Det var också i efterhand som Kristal såg det sjuka som hänt – och hon säger att hon inte märkte någonting väl på plats på festivalen. Som tur var så hände alltså ingenting.

Kristal Santos inlägg från Instagram.

Fortsättningsvis skriver Kristal i sitt Insta-inlägg att hon mår bra trots allt och att hon faktiskt är glad att hennes video blivit så pass viral att den får agera som en varning för andra festivalbesökare. Kristal skriver att det "var precis det här som mamma varnade mig om". 

Det framgår inte om mannen gripits sedan videon blivit viral.

I spelaren ovan kan du se videon när en främmande man la någonting i hennes glas.

Läs också om Mandy som drogades på krogen – och som förlorade sina ben på grund av det.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar finska kranier

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.