Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kristals drink blev spetsad på festival – allt fångas på film

Nyheter | 09/04/2018 17:09

Kristal Santos filmade sig själv och en kompis under en pågående musikfestival. I efterhand kunde hon se hur en främmande man placerade något okänt i hennes glas.

Innan du åkt iväg på exempelvis en festival har du säkert fått höra varningar som: "Drick inte något du får av en främling" eller "Var försiktig med vad folk kan lägga i din drink". Just de här varningarna blev verklighet för en festivalbesökare i Brasilien i påskas.

Videon visar hur en främmande man lägger något i hennes drink
Fångades på film (som du kan se i spelaren ovan). Bild: Twitter

När Kristal Santos chillade i solen i den brasilianska staden Escarpas do Lago under en pågående musikfestival var det läge för att spela in en selfievideo. Just den videon fångade någonting helt galet – där syntes hur en främmande man, klädd i en svart t-shirt och med solglasögon, placerade någonting i hennes glas, skriver The Sun.

Kristal blev nästan drogad när främmande man la någonting i hennes glas
Det hade kunnat gå riktigt illa för Kristal. Bild: Instagram

Det är ännu oklart vad det var som mannen lade i drinken, men Kristal skriver själv på sin Instagram att hon inte drack någonting alls från glaset. I hennes långa inlägg, som skrevs i original på portugisiska, står det bland annat:

"Jag kan verkligen inte hålla mig så var tvungen att skriva det här. Jag gillar fester och jag gillar att dricka (ibland mycket). [...] Jag vill återigen förklara att jag inte drack av glaset då det var mot slutet av kvällen och glaset ändå var tomt".

Twitter om män som använder våldtäksdroger
Faksimil från Twitter

Videon fick fart på internet när den publicerades av Kristals kompis Jaeda SkyTwitter där den delats nästan 100 000 gånger. Till videon skrev Jaeda: "Tjejer håll hårt i era drinkar!" och att "jag kommer aldrig förstå hur en snubbe kan vara så sjukt osmidig och känna behovet av att vara ett så äckligt rovdjur". 

Det var också i efterhand som Kristal såg det sjuka som hänt – och hon säger att hon inte märkte någonting väl på plats på festivalen. Som tur var så hände alltså ingenting.

Kristal blev nästan drogad på festival
Kristal Santos inlägg från Instagram.

Fortsättningsvis skriver Kristal i sitt Insta-inlägg att hon mår bra trots allt och att hon faktiskt är glad att hennes video blivit så pass viral att den får agera som en varning för andra festivalbesökare. Kristal skriver att det "var precis det här som mamma varnade mig om". 

Det framgår inte om mannen gripits sedan videon blivit viral.

I spelaren ovan kan du se videon när en främmande man la någonting i hennes glas.

Läs också om Mandy som drogades på krogen – och som förlorade sina ben på grund av det.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit med om något liknande?