Måndag 26 Sep
Stockholm

Kvinnan dödad av alligator – försökte rädda sin hund

Cassandra Cline, CBS News, poliser som samlats på platsen där kvinnan hittades.
Kvinna i USA har blivit dödad av en alligator. Foto: CBS News/Drew Martin/TT

En 45-årig kvinna från South Carolina har dödats av en alligator. Kvinnan ska ha försökt att rädda sin hund från alligatorn som då ska ha gått till attack mot henne istället.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En kvinna från South Carolina har dött efter att hon blivit attackerad av en alligator. Enligt vittnen så ska kvinnan ha varit ute och promenerat med sin hund när alligatorn attackerade den. Kvinnan, som var i 45-årsåldern, är identifierad som Cassandra Cline, rapporterar Fox News.

När alligatorn gick till attack mot hunden ska Cline ha försökt att rädda hunden, varpå alligatorn istället attackerade henne. Attacken skedde på det privata semesterparadiset Hilton Head Island där kvinnan ska ha semestrat. 

Den lokala polisen, Beaufort County Sheriffs Office, kallades till platsen runt 09:30 på morgonen. När polisen väl kom till platsen så ska de ha hittat henne död vid en lagun inne på området.

Hunden ska ha klarat sig från attacken och tagits om hand av en granne. Men grannen ska ha sagt att hon inte vill kommentera händelsen mer än att hunden mår bra. 

En annan granne till Cline, Thomas DiMaio, som hyr ett hus i närheten av henne hade hört skrik när han stod i duschen men hade trott att det var en fågel. När han sen gick ut, en halvtimme senare, upptäckte han att en folkmassa samlats runt någonting. När han kom fram till platsen hade han sett spår av attacken i form av hundgodis, en av hennes skor och en hatt. 

– Det är verkligen sorgligt det som har hänt. Cassandra hade inga barn så jag tror att hon såg sin hund som sitt barn, säger DiMaio till Fox News.

Enligt uppgifter så ska alligatorn senare ha hittats död.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur man ska agera om man blir attackerad av en haj. Så vad ska du egentligen göra om en haj plötsligt attackerar dig?

– Slå hajen på nosen, de har elektroreceptoriska porer på nosen som kallas för lorenzinska ampuller. Får man in ett slag där så överbelastar man det systemet och då släpper dom. Man kan trycka in ögonen, de är väldigt känsliga, säger David C. Bernvi till Nyheter24.

Har du sett en alligator någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.