Bråk om boskap ledde till massaker

Mer än 20 människor dödades i dag - i gräl om boskap.


Mer än 20 människor dödades på söndagen i Centralafrikanska republiken, när bönder och handelsmän råkade i gräl om boskap på en marknadsplats.

Bråket rörde äganderätten till boskap som stals av stråtrövare för en dryg vecka sedan men som sedan återtagits och förts till marknadsplatsen utanför huvudstaden Bangui.

Ordföranden för boskapsuppfödarnas organisation sade att tumult utbröt när några handelsmän hävdade att de ägde 56 av de 174 återtagna djuren.

En talesman för Banguis allmänna sjukhus sade att 22 lik hade förts dit men att man räknade med att få in fler döda.

Socialminister Bernadette Sayo var chockad efter ett besök på sjukhuset:

– Det jag har sett är fruktansvärt. Spräckta skallar, uppskurna strupar, lik genomborrade av pilar, andra pepprade av kulor, sönderhuggna av machetes. Jag har aldrig sett något liknande i hela mitt liv, sade ministern.

Centralafrikanska republiken är ett av världens fattigaste länder, trots stora naturresurser. Landet har genomlidit åratal av inre väpnade konflikter och kriminaliteten är utbredd.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är TV4-profilen Johan Macéus kända son

Karlskrona: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand, Rödeby.", skriver polisen på sin hemsida.

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kanadas polis är nära att lösa den största guldstölden i landets historia. 6 600 guldtackor stals vid kuppen. Flera personer har gripits och väntar åtal.

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.

Meteoritjägare överklagar till Högsta domstolen

Geologerna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som i hovrätten förlorade den uppmärksammade tvisten om en meteorit som landade utanför Enköping i november 2020 överklagar till Högsta domstolen.

Nordeas stora förändring – så påverkas du: "Genomsyrar allt"

Sverige har större problem än grannländerna med vågen av bankbedrägerier, enligt Nordea-chefen Frank Vang-Jensen. Man ska vara väldigt försiktig och skeptisk, säger han om hur utsatta grupper ska skydda sig.