Måndag 29 Nov
Stockholm

Lastbil med 39 döda personer hittad i England – 25-åring gripen

En lastbil innehållande 39 döda personer, inklusive en tonåring, har upptäckts i Grays nära London i England. En 25-årig man hemmahörande i Nordirland har gripits misstänkt för mord. 


Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vid 01:40 lokal tid, under natten till onsdagen, larmades polis och ambulans till ett industriområde öster om London.

Där hittade man 39 döda personer i en lastbil. Bland de 39 döda fanns en person i tonåren, rapporterar The Guardian.

39 döda har hittats i en lastbil i Greys, nära London. Foto: UK Pool / TT.

25-årig man gripen 

Polisen har gripit en 25-årig man hemmahörande i Nordirland som nu misstänks för mord

– Det här är en tragisk incident där ett stort antal människor har mist livet. Våra undersökningar pågår för att fastställa vad som har hänt, säger brittisk polis till The Guardian. 

Och fortsätter: 

– Vi håller på att identifiera offren. Men jag förutser att detta kan vara en lång process. 

Lastbil från Bulgarien 

Enligt polisen ska lastbilen komma från Bulgarien. Den ska ha tagit sig in i Storbritannien via Wales, vilket tyder på att den färdats via färja från Irland. 

– Vi har gripit lastbilens chaufför i samband med fyndet. Han kommer att hållas i förvar medan vi fortsätter att undersöka händelsen, säger polis till The Guardian

Svensk koppling 

Under onsdagen framkommer mer information om den 25-åriga mannen som har gripits. Bland annat görs flera kopplingar till Sverige. 

I mannens Instagram-profil har han till exempel en svensk flagga och genom hans inlägg framgår det att han regelbundet besöker Sverige genom sitt jobb.

Flera personer gripna 

Under lördagen delgavs den 25-åriga mannen för misstanke om dråp i 39 fall, människohandel, medverkan till olaglig invandring och penningtvätt. På måndag ska han framträda i domstol. 

Ytterligare fyra personer greps under fredagen. Under lördagen tillkom uppgifter om att polisen i Irland har gripit ytterligare en person med kopplingar till lastbilen, rapporterar AP

Kommentera
Kopiera länk
Dela