Nu drar jag igång bloggen på riktigt! :-)

Hej!

Mathilda Vernersson heter jag AKA ”över till annat” som många känner till mig som på internet.  Ja vilken resa det har varit och fortfarande är. Hur ska jag lyckas hålla en lång historia kort?

Idén med @overtillannat dök upp i mitt huvud under hösten 2018. Jag var tillfälligt hemma på tjänstledighet för jag behövde en paus från jobblivet. Jag har länge tyckt att vardagsekonomi är roligt. Hur får jag mina fjuttiga slantar att räcka till mycket? Det är en ständig fråga och som jag älskar att utforska. Jag har genom åren fått mycket frågor från vänner och bekanta om hur man gör och hur man ska tänka kring sin ekonomi, Så en dag tänkte jag att det kanske finns fler där ute som vill veta hur jag gör för att kunna spara så mycket som möjligt och samtidigt njuta av livet. Det var då Instagramkontot @overtillannat föddes!

Det är inga nya insikter som jag delar med mig av utan mitt ekonomiska sinne väcktes till liv när jag blev ensamstående mamma vid 21 års ålder. Jag hade levt i ett förhållande som resulterat i obetalda räkning, skulder och allmän ekonomisk stress. Något drastiskt behövde hända. Jag skapade en budgetmetod som är lite annorlunda än de flesta andra. Nämligen ”kontotricket” och detta är något som jag pratar mycket om på mitt Instagramkonto och jag kommer prata om den väldigt mycket här på bloggen också.

Ja det var så allt startade. Kontot växte och det resulterade till att jag började skicka ut veckobrev via mail till alla som vill ha mina allra bästa spartips och få motivation kring pengar och hur man kan hantera dem för att få ut så mycket som möjligt:-).

Därefter har jag utökat till både TikTok och Pinterest. Men icke att förglömma…. Min och min kollegas poddbebis ”slut på kontot”. Podcasten som gör ett stelt ämne lite roligare:-). Det är ett fantastiskt roligt projekt att jobba med.

Helt plötsligt dyker det upp ett email i min inkorg från chefsredaktören på Nyheter 24. Min första tanke var att någon skojade med mig hahaha. Men efter lite research så visade det sig att det stämde. I korta drag stod det:

”Vi undrar om du skulle vara intresserad av att börja blogga på vår nyhetssajt”

Men hur kul! Detta ska bli så roligt att få skriva om pengar på svenska här på Nyheter 24. Ja, jag skriver ju inte på något annat språk vanligtvis utan det jag menar är att i mina kanaler så används det ett enkelt språk även om det handlar om ekonomi. Jag tycker att det många gånger fallerar där. Så fort det pratas pengar och ekonomi så blir det ofta krångligt.

Det jag utlovar här på min blogg det är att jag kommer på ett lättsamt sätt dela med mig av alla mina kunskaper kring hur du får pengarna att räcka så länge som möjligt men samtidigt få de andra två livskontona i harmoni. Nämligen tid och energi. Dessa tre livskonton mår som bäst när de får leva i harmoni helt klart:-)

Jag har tidigare bloggat väldigt sparsamt på min hemsida overtillannat.se och de inläggen är nu flyttade hit. Så det är bara att läsa vidare här nere.

Nu till min fråga: Vad önskar du att jag skriver om här på bloggen? Vad tycker du är svårt och vad strider du med kring din vardag och dina pengar? Kanske jag har några knep som kan hjälpa? 🙂 Skriv gärna en kommentar.

Hej för nu!

/Mathilda

 

20 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det blir jättebra att du nu bloggar ”på riktigt”.
    Blir det varje vecka eller hur är det tänkt? Mina egna nyhetsbrev kommer t.ex oregelbundet.

    Ser iaf med nyfikenhet på att läsa din blogg.

      Hej!
      JAg kommer minst att blogga en gång per vecka om inget oförutsett händer. Men 1-2 ggr kommer det att bli:-)
      /Mathilda

    Lycka till! ?

    Jättekul! Lycka till ?

    Vad roligt med en blogg, här kommer jag hänga mycket ?

      ÅÅÅ va roligt! Välkommen hit!

    Kul att du börjat blogga här jag har följt ett tag snubblade in på ditt konto på ngt vis. Jag har ett bra sparande och planerar men är inte lika sorterad budget å organiserad som dig så skulle vilja ha en bra easy way out för oss lata som gör planering men lite halvhjärtat?

    Sedan att kunna få matinspiratin baserat på matbudget utan att man äter samma saker helatiden skulle jag oxå vilja ha tips på.

      Åååååå mina två specialiteter i ämnen. Håll i hatten, jag ska skapa content som passar just dig:-)

      Mvh
      Mathilda

    Heja dig! Ska bli jättekul att följa dig här också!

      Å va kul att du även läser bloggen:-)

    Är en trogen lyssnare, inte varje vecka utan jag scrollar bakåt och bingelyssnar på ex antal avsnitt.
    Jag är en sån person som hela tiden planerar men inte håller mig till planen vilket jag hade behövt då jag är sjukskriven sen 4,5 år. Alltså låg inkomst riktigt låg. Men jag fortsätter nöta in avsnitt och nu även blogg så jag kommer igång
    Tack för mycket bra tänk o tips
    Kram från Fattiglappen
    Ps kommer erbjudandet om köp tryckt bok få 177 spartips gratis tillbaka? Hade blivit så glad

      Hej Anette!
      Va kul att du hänger med även till bloggen:-)
      Jag brukar köra erbjudande på mina böcker 2 ggr/år. En innan jul och en i Maj. Så jag tror det kommer snart:-)

      Mvh
      Mathilda

    Grattis till att bloggen kommit hit!
    Följt dig i lite olika forum (insta, podden och mail), tror detta blir en toppenbra utökning.

    Har inga exakta önskemål kring ämnen. Min största utmaning är hur man låter bli de kortsiktigt lockande inköpen så den långsiktiga tryggheten och ekomiska målen nås. Så alla inlägg som kan göra att man planerar långsiktigt och göra rimliga val i vardagen är uppskattade.

      Tack snälla för detta. Om det är något jag kan lova med innehåll i denna blogg så är det just denna typen av inlägg. Älskar att vrida och vända på tänket kring pengar i vardagen. Håll utkik:-)

    Grattis och Lycka till!

      Tack snälla 🙂

    Vad kul att du börjat blogga, detta kommer jag följa slaviskt, precis som jag gör med podden. JAg tycker privatekonomi är så kul och får mycket inspiration genoma att lyssna på podden. Jag jobbar som budget och skuldrådgivare, och tar många tips från podden och förmedlar till mina klienter som jag träffar. Det är många som har det tufft där ute och behöver hjälp!

      ÅÅÅÅ ja! Spread the word:-) Kul att du gillar podden och innehållet där. Vi har väldigt roligt när vi skapar och spelar in:-)

    Kul att du nappade på det Mathilda ❤️

      😉 Tack för din pitch!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.