Spara 10k på ett år med små förändringar!

 

Sparande behöver inte vara tråkigt! Om du vill spara 10K på ett år, låt oss titta på hur du kan göra det utan att bli en snåljåp eller få ett ”tråkigt” liv. Genom att göra små justeringar i din vardag kan du snabbt bygga upp en trevlig slant till din sparväska.

Spara 10K på ett år

 

10k gömmer sig enkelt i nedan punkter

1. Kaffepengarna: Är du en av dem som hoppar in på det lokala kaféet varje morgon för att kickstarta dagen med en latte eller cappuccino? Tänk om du kunde bli din egen barista och rocka världen med din hemmabryggda kaffe istället? Du har säkert en egen kaffebryggare. Är det någon särskild smak du vill ha så googla fram ett recept och köp hem ingredienserna. T.ex. min favorit Caramel Macciato löser jag enkelt med:

  • Espressokaffe
  • Valfri mjölk
  • Vaniljsirap
  • Lite Kolasås

2. Nix på Onödiga Uppgraderingar: Har du egentligen behov av den senaste mobiltelefonen, smartklockan eller surfplattan? Ta en titt på dina prylar och fundera över om de verkligen behöver en uppgradering varje år. Att hålla fast vid det gamla kan vara både snålt och stiligt!

3. Mataffären Måsten: Gå till strid mot de onödiga impulsköpen i mataffären! Gör en lista och håll dig till den. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du kan spara genom att vara en matplaneringsmästare.

4. Bilturer: Istället för att hoppa in i bilen för att köra korta sträckor, kan du välja att gå, cykla eller använda kollektivtrafiken. Det sparar inte bara pengar på bränsle, utan det är också bättre för miljön!

5. Oanvända Gymkort och Abonnemang: Om ditt gymkort samlar damm istället för svett, kanske det är dags att omvärdera din prenumeration. Utforska gratis träningsalternativ som utomhusaktiviteter eller hemmaträning för att spara pengar utan att offra din fitness.

6. Överflödig Elförbrukning: Släck lamporna när du lämnar ett rum och dra ur sladdarna när elektroniken inte används. Att minska din elförbrukning kan hjälpa dig att spara pengar på elräkningen varje månad. Va en smart elförbrukare!

7. Dryckesvanor: Att köpa drycker ute kan bli dyrt i längden. Ta med en vattenflaska hemifrån istället för att köpa dyra läskedrycker och energidrycker under dagen.

Nu, till de Lättsamma Siffrorna!

Om vi bryter ner det till dagliga belopp blir det ungefär som att säga nej till den där överflödiga köpkaffe-koppen varje dag.

10 000 kr på 365 dagar blir:

10 000 kr / 365 dagar = ca. 27,40 kr per dag

Att spara ihop 10 000 kr på ett år behöver inte innebära att du måste gå runt som en gnidig snåljåp. Genom att vara smart med sina pengar och inse att de små förändringarna i vardagen kan göra en stor skillnad i plånboken på sikt. Så dra på dig din Spara-Superhjältecape och ge dig ut i vardagens äventyr för att spara ihop till dina drömmar!

Vad kan du avvara? Skriv gärna i kommentarerna.

2 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Gå en annan väg hem så jag inte passerar någon affär. Inte köpa det där godiset, skulle lätt kunna spara 18 kr/ dag med det sättet. Eller hålla mig bara till inköpslistan

    Jag kan spara på att hålla mig till inköpslistan och inte köpa snacks var och varannan dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.