Oh my god: Girlmath!

När man har ett ekonomiskt tänk som inte riktigt rimmar med ens faktiska ekonomi så finns det dom som tar en omväg runt problemet och lever i förnekelse. Mitt egentligen första tips till att få koll på sin ekonomi är att faktiskt SE problemet, du måste upp med huvudet ur sanden och börja se vart problemet ligger. För många är det inte så lätt att göra det utan man kommer på undanflykter och hamnar i förnekelse. GIRLMATH är ett riktigt praktexempel på detta. Men ack så underhållande:-)

@relateables69

Girl maths !! #fyp

♬ original sound – relateables

Girlmath = HEJDLÖS UNDERHÅLLNING

Girl Maths är ett uttryck som jag först stötte på för ett par veckor sedan. Det är en trend på sociala medier där man tar upp påståenden om olika situationer kring pengar och sitt leverne. Några favoriter är:

Om du betalar kontant är det gratis!

Om jag inte gör slut på några pengar idag, dubblerar jag budgeten imorgon!

Att inte handla på rea är som att förlora pengar!

Tror ni jag håller med i dessa påståenden? 😊 Nope, not so much!

Den andra delen i girl math är att dela upp priset på varan eller tjänsten i pris per användning på ett helt galet sätt…hahaha… Kolla in den här videon:

@fvhzm

Using #girlmath to make an Italian silk dress basically free 🫡🇮🇹 Let us know if you need help justifying your spending 🫶 #itsbasicallyfree

♬ original sound – FVHZM

 

I senaste avsnittet av podden Slut på kontot reflekterar vi lite kring detta fenomen, så in och lyssna och framförallt sök på detta på tiktok för att få dig ett gott skratt!

Länk till podden finns här: Slut på kontot | Podcast on Spotify

Jag kan erkänna att jag om jag handlar online och det är 50 :- kvar upp till fri frakt, jag då försöker jag hitta något ytterligare som jag älskar för att inte behöva betala frakt. SÅ PUCKAT!!

Finns det något i girlmath som du köper? Hittar du något påstående som du faktiskt gör?

 

/Mathilda

2 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag behövde verkligen köpa ett par svarta byxor. Gick till Lindex och hittade två par för 1000kr. Har alltid haft svårt att hitta byxor som sitter bra så var sugen att köpa båda men hade inte riktigt pengarna. En kompis peppade mig att köpa båda genom att räkna ut att jag kommer använda byxorna 1-2 gånger i veckan och sedan räkna ut dagspriset fördelat på 3 år. Då blev byxorna billiga. Jag gick på den och köpte båda.

   Äkta girlmath:-)
   Men jag säger inte att det är helt fel att räkna pris per användning 😉
   Hoppas du ÄLSKAR dem!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.