Så här planerar du din semesterbudget med Kontotricket

Semestern är en tid för avkoppling och att umgås med familjen, men den kan också bli kostsam om du inte planerar för det. Här är några tips för att skapa en semesterbudget med Kontotricket och undvika ekonomisk stress.

Undvik ekonomisk semesterstress

När sommarsemestern närmar sig kan det kännas som att tiden har flugit förbi alldeles för snabbt. Oavsett om du föredrar att slappa i en hängmatta eller planerar en aktivitetsfylld resa, är det viktigt att komma ihåg att semestern inte är gratis. Matkostnader, resor och andra utgifter kan lätt lägga en stor börda på din plånbok om du inte planerar för dem.

Tänk på kringkostnaderna

Oavsett om du semestrar hemma eller utomlands är det viktigt att komma ihåg alla kringkostnader som kan dyka upp. Här är några exempel på kringkostnader som man ofta glömmer vid en resa till utlandet.

  • Resan till flygplatsen
  • Parkering för bilen
  • Ev. frukost eller lunch på flygplatsen
  • Taxfree
  • Mat och dryck på flygplanet

I avsnitt 81 av podcasten ”Slut på kontot” diskuteras olika kringkostnader och hur du kan planera för dem på ett smart sätt.

Att skapa en separat semesterbudget kan hjälpa dig att undvika ekonomisk stress under semestern. Genom att planera i förväg och använda Kontotricket kan du fokusera på att njuta av din semester med din familj och vänner utan att behöva oroa dig över din ekonomi.

Kontotricket

En smart metod för att planera din semesterbudget är att använda Kontotricket. Skapa ett separat konto för semesterpengar och fyll på med en fast summa varje månad. För att avgöra hur mycket du behöver sätta in kan du ta utskrifter av dina kontoutdrag från det senaste året, och räkna ut hur mycket du har spenderat på semester varje månad. Detta ger dig en överblick över dina utgifter och gör det lättare att planera för kommande semestrar.

Vill du lära dig lite mer om hur kontotricket är uppbyggt så kan du läsa inlägget : ”Sju kontot alla borde ha och varför” Där hittar du även mer information om mina böcker i kontotricket:-)

Summa sumarum

För att undvika att få ekonomisk stress under semestern är det bra att skapa ett separat konto för semester och ha en budget för de kostnader som kan tillkomma.  Vissa kan tycka “men va negativt att tänka på allt som kostar hela tiden, kan man inte bara njuta?”. Är det något man ska njuta av så är det semestern, tiden tillsammans med dom man tycker om och hitta på roligheter. Jag kan då lova dig att när du ser den summan hopsparade pengar på ditt semesterkonto så kan du njuta ÄN mer.

Hur gör du när du planerar och sparar till framtida semestermål? Skriv gärna i kommentarerna så snackar vi:-)

Vill också passa på att önska dig en riktigt GLAD PÅSK!!

/Mathilda

 

2 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag öppnade ett semesterkonto där jag satte in 4000:- när skattepengarna kom förra året. Och efter det så har jag haft en stående överföring på 1000:- till det kontot. Nu är jag snart uppe i 10000:- och känner verkligen att semestern är räddad och att vi bara kan njuta av sommaren och familjen 🙂

      Å va roligt att höra:-). Visst är det skönt att bygga buffert på det här sättet? /MAthilda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.