”Så vårstädar du din ekonomi – spara pengar nu!”

Våren är här och hur härligt är inte det!

Kliar det i många fingrar att börja städa i trädgården och fixa med blommor och blad. Det är hög tid att rensa ut och städa upp – inte bara i garderoben och förrådet, utan också i din ekonomi!

Att vårstäda i din ekonomi kan hjälpa dig att rensa bort onödiga utgifter och skapa en bättre överblick över din ekonomi. Här är några enkla tips på hur du kan vårstäda i din ekonomi och samtidigt spara pengar.

Checklista för att vårstäda din ekonomi

# 1 Gå igenom dina abonnemang och streamingtjänster

Många av oss har prenumerationer på olika streamingtjänster, musiktjänster, tidningar och mycket mer. Men hur många av dem använder du verkligen? Gå igenom din lista med abonnemang och streamingtjänster och avsluta prenumerationer som du inte längre använder. Det kan göra en stor skillnad i din månatliga budget. I mitt gratisbibliotek finns en pdf som du kan använda dig av som heter ”utgiftspressen”. Här hittar du mitt gratisbibliotek Har du inget lösenord dit så kan du hämta det här.

# 2 Rensa ut och sälj oanvända saker

Vi har alla några saker som vi inte längre använder. Det kan vara allt från kläder som inte längre passar, till elektronik eller möbler. Sälj dem på sajter som tradera, sellpy eller blocket. Ett annat mycket bra alternativ kan vara att sälja via lokala Facebook-grupper. Håll också utkik efter lokala loppmarknader. Det är ett enkelt sätt att tjäna extra pengar samtidigt som du minskar mängden saker i ditt hem.

# 3 Fokusera på att betala av skulder

Om du har kvarstående och stressande skulder, ta dig tid att gå igenom dem och se vad du kan göra för att betala av dem snabbare. Kontakta kreditgivaren och förhandla om räntor och amorteringar. Jag har en pdf i mitt gratisbibliotek även för detta ändamål som heter ”skuldpressen”. Här hittar du mitt gratisbibliotek Har du inget lösenord dit så kan du hämta det här.

En pdf-guide som ger en överblick över dina utgifter och hjälper dig att hantera din ekonomi effektivt.
Ladda ner min pdf för att få en överblick över alla dina utgifter.
En pdf-guide för att hjälpa dig att organisera och betala av dina skulder mer effektivt
Ladda ner min pdf för att få struktur i att betala av dina skulder mer effektivt. 

# 4 Skapa en budget

En budget kan vara ett effektivt verktyg för att hålla koll på din ekonomi. Skapa en enkel budget som inkluderar alla dina inkomster och utgifter. (Du kan läsa mer om att göra en enkel budget i mitt inlägg: Så gör du en hållbar budget) Fokusera sedan på att minska dina utgifter och spara mer pengar. Jag säger bara ”kontotricket” Min budgetmetod som lurar din hjärna till sparande. Jag har en bok som lär dig grunderna så du kan komma igång idag. Finns som e-bok och som tryckt bok: Titta på böckerna här!

# 5 Se över dina försäkringar

Att ha rätt försäkringar är viktigt, men det kan också vara dyrt. Gå igenom dina försäkringar och se om du kan hitta billigare alternativ. Det kan också vara en bra idé att jämföra priser mellan olika försäkringsbolag för att hitta det bästa alternativet för dig. Men kom ihåg att inte bara titta på priset utan även på villkoren så du får det du förväntar dig av försäkringen. Om det är något man inte ska snåla med så är det just försäkringar. Men med det i bakhuvudet så är det aldrig fel att förhandla.

Såååå…

Så där har du det, några enkla sätt att vårstäda i din ekonomi och få lite extra pengar i fickan. Och vem vet, kanske hittar du en gammal guldgruva bland dina oanvända saker och kan skryta om hur du hittade den på en loppis för några år sedan. Så, vad väntar du på? Ta dig tid att vårstäda din ekonomi och du kommer att känna dig som en riktig champ när du har sparat pengar och rensat ut allt gammalt skräp.

Handen på hjärtat. Brukar du vårstäda din ekonomi? Skriv gärna JA eller NEJ i kommentarerna:-)

 

Hej för nu

/Mathilda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.