”Kontotricket” – Så tar du kontroll över din ekonomi

Att förneka dina ekonomiska problem och stoppa huvudet i sanden kommer inte att lösa dem. Det kan till och med leda till en ond spiral av skulder och ångest. Men det finns sätt att ta kommando och påbörja din ekonomiska förändringsresa. Nedan delar med jag med mig av min budgetmetod, ”kontotricket”, som hjälper dig att få kontroll på din totala ekonomi och ta steg mot en bättre ekonomisk framtid. Läs vidare för att lära dig mer om denna metod och hur du kan komma igång.

Stoppa huvudet i sanden löser INTE ditt problem

Kanske är du en person som inte tycker ekonomi är intressant överhuvudtaget. Förnekar du de där inkassobreven som ligger och trycker i din kökslåda. Syns det inte finns det inte? Eller? Den där insikten i att problemet faktiskt finns kräver mycket energi, och kan även innebära en del ångest. Det är lätt att hamna i en ond spiral där du bara åker med i skuldkarusellen om du inte själv drar i nödbromsen.

Du måste ta kommandot

Insikten kommer kanske inte bara helt plötsligt finnas där utan det kommer vara en process. Denna process måste DU själv påbörja, men det finns metoder som kan hålla dig i handen och guida dig längs vägen. Där kommer min budgetmetod “kontotricket” in. Denna metod hjälper dig att dra av plåstret och påbörja din ekonomiska förändringsresa.

Kontotricket kom till världen

Jag hade precis blivit ensamstående med full vårdnad om en liten tös på 1,5 år. Jag bodde 40 mil från familj, släkt och vänner och hade en låg inkomst men hankade mig fram.Hösten 2003 började jag studera på heltid. Ekonomin var otroligt tajt. När räkningarna var betalda hade jag bara 2700:- kvar per månad. Det var extra svårt då min inkomst delades upp på olika datum. Jag insåg att jag behövde en direkt fördelning så fort slantarna trillade in.

Nu var det viktigt att få kontroll på varenda krona.

4 st konton öppnades och automatiska överföringar lades upp:

  • Lönekonto
  • Räkningskonto (fasta kostnader)
  • Shoppingkonto
  • Buffertkonto

 Nu hade jag upplägget för kontroll. Grundtanken till det jag idag kallar för ”kontotricket” föddes!

Ett steg i taget

Alla vill ha en trolleriformel som bara löser problemet. Kontotricket är en slags trolleriformel trots att det inte är gjort i en handvändning och det bästa är att DU måste vara delaktig. Så vad är hemligheten bakom kontotricket? Jo, metoden gör att du får koll på din totala ekonomi, vad du har i inkomst och vad du har för utgifter. Framförallt är utgifterna intressanta. När du gör ditt första steg får du svart på vitt vad du exempelvis lägger varje månad på mat. Kontotricket finns att köpa i bokform både fysisk bok och digital. Den finns även i kursformat där du även får guidning av mig längs vägen. Kursen öppnar för nya eleverl den 25/5. Men du kan redan idag signa upp dig på min väntelista så du inte missar den möjligheten. Så häng med du med!

Kursen kontotricket 2.0. Metoden som lär dig att spara pengar snabbt
Kontotricket, så tar du kontroll över din ekonomi

Vill du höra mer om kontotricket precis just nu? JA kasta dig in och lyssna på absnitt 4 och 28 av podden Slut på kontot, där vi går igenom mer om kontotricket.

Är du i behov av en ekonomisk förändringsresa eller har du kanske påbörjat? Skriv gärna och berätta i kommentarerna!

/Mathilda

Relaterade blogginlägg: Sju konton alla borde ha och varför!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.