Lär ditt barn om pengar på ett lekfullt sätt med Tjing-appen

I betalt samarbete med Tjing

Finns det något mer spännande än när barnen ska lära sig nya saker? Att se deras lycka när de knyter en knut eller greppar med pincettgreppet är fantastiskt. Men när det kommer till ekonomi och pengar, är det inte många som börjar lära ut det i tidig ålder. Det är här Tjing-appen kommer in i bilden.

Ge ditt barn en stark ekonomisk grund

I tidig ålder lär sig barn saker som att säga ”titta” och peka, och senare räkna till fem. Men när det handlar om pengar och ekonomi, är det en kunskap som ofta försummas. Du som förälder kanske känner dig osäker på hur du ska lära ut ekonomiska principer. Men nu har jag en fantastisk lösning till dig!  Tjing-appen erbjuder en lösning som gör det enkelt och roligt för ditt barn att förstå värdet av pengar.

Obegränsat med pengar? Inte längre!

En vanlig utmaning är att barnen tror att plastkortet eller mobiltelefonen har obegränsat med pengar. Vi behöver visa dem att pengar har ett värde och att de är begränsade. Tjing-appen hjälper till att visualisera ekonomin genom att skapa digitala plånböcker och möjliggöra ”tjingande” av pengar mellan varandra. Det är en smart, rolig och färgsprakande lösning som ger barnen en verklig förståelse för pengar.

Min egen plånbok!

Du kommer att få välja bland ett flertal plånböcker och även ditt barn kommer få välja sin egen. Nu finns även en ”över till annat plånbok” att använda dig av och du kan klicka här för att hitta till den och ladda ner den till din plånbok i Tjing!

Ladda ner Tjing och påbörja er ekonomiska resa

Jag önskar så att Tjing fanns tidigare när mina barn var yngre. Så mycket enklare det hade varit. Särskilt med de två senaste då plötsligt kontanter ej längre används på samma sätt. Genom att ladda ner appen och skapa digitala plånböcker kan ni tillsammans med era barn utforska pengar på ett lekfullt sätt. Ge era barn en stark ekonomisk grund och låt dem lära sig om pengar på ett konkret och spännande sätt.

Det är aldrig för tidigt att börja prata pengar med dina barn. Genom att använda Tjing-appen kan ni inleda en dialog om ekonomi och hjälpa dem att förstå vikten av pengahantering. För att få ytterligare tips och råd om att prata pengar med barnen kan du läsa artikeln Då bör du börja prata pengar med ditt barn – experten: ”Är du en swishförälder?” (nyheter24.se)

På min instagram @overtillannat finns det massor av information om Tjing. Jag har även lagt upp en tutorial och rundvandring i appen i mina höjdpunkter och de hittar du här.

Vill du läsa mer kring barn och pengar här på bloggen och även ladda hem mitt veckopengsavtal. Läs då: Lär dina barn om pengar och implementera veckopeng NU!

När började du prata pengar med dina barn? Berätta gärna!

/Mathilda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.