HA MÅL I SIKTE

Att få ordning på privatekonomin är inte gjort i en handvändning. Det tar tid och energi (och kanske även ger några grå hårstrån). Något som jag själv tycker är nyckeln till en lyckad ekonomisk resa är MÅL. Att sätta upp ett mål (eller flera) gör ekonomipusslet mycket lättare att lägga. Detta gör det lättare att förstå varför man exempelvis måste göra ändringar i sin matbudget.

Build a team

Lever man i ett hushåll med flera personer så blir det mycket roligare om alla är med på tåget och känner sig delaktiga, oavsett ålder. Låt familjen sitta ner och tillsammans bestämma vad som ska vara det gemensamma målet. Det blir då enklare att förklara exempelvis för barn en av anledningarna till varför vi inte kan äta utemat varje dag eller varför vi inte dricker juice varje dag.

Vilket är ditt mål?

Målen man sätter kan vara stora som små. Det behöver heller inte vara exempelvis att vi ska åka till Liseberg nästa sommar utan kan vara att man ändrar matbudgeten för att kanske kunna äta en familjemedlems lite dyrare favoriträtt nästa helg. Man får helt enkelt modifiera målen utefter vad man har för ambitioner och utgångslägen i familjen. Men jag kan lova att det blir mycket roligare på detta sätt!

I mitt gratisbibliotek finns material du kan ta del av för att göra pengaresan lättare och roligare: Bibliotek | Över till annat (overtillannat.se) På instagramkontot Övertillannat har jag även en utmaningsserie du kan ta del av Mathilda Vernersson | Din pengacoach 24/7 (@overtillannat) | Instagram

/Mathilda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.