Ekonomiska kontrollfrågor av vikt!

Nu när hösten kryper sig på är det vissa beteenden som väcks till liv. Kanske är du som jag att man börjar tända ljus på kvällen för att få den lilla extra mys känslan. Jag vet att det är många där ute som vid höstens början också känner ett behov av att handla, man vill uppdatera den där jeans-garderoben eller köpa en ny stickad mysig tröja att gosa in sig i. Men pass på innan du drar kortet, det finns en strategi för att kontrollera om du verkligen behöver tröjan eller vad det kan vara. Sex ekonomiska kontrollfrågor av vikt.

Ekonomiska Kontrollfrågor för Bättre Köpbeslut

Det finns sex stycken kontrollfrågor man kan ställa sig för att få en hint om att det är ett “bra” köp. De är följande:

  1. Behöver du den?
  2. Har du råd med den?
  3. Har du tittat på alternativ t.ex. second hand?
  4. Har du hittat bästa dealen?
  5. Är det hög kvalitet?
  6. Älskar du den?

Det finns faktiskt en 7:e frågan och den kommer jag gå igenom i nästa inlägg så håll utkik. Den är nämligen sjukt bra!

Självklart ska man unna sig saker, men om man har en tajt budget eller vet med sig att man har mycket utgifter så kan det ibland behövas en utvärdering. Se då till att ställa dig ovan frågor innan du faktiskt genomför köpet. I avsnitt 98 av Slut på kontot går vi igenom lite hur hösten kan påverka din ekonomi.

podden slut på kontot
avsnitt 98 Tangentera

 

Här hittar du avsnittet. I höst dundrar jag på med min kurs kontotricket 2.0, vilket ska bli fantastiskt kul! Kursen är för dig som vill få koll på din privatekonomi och hur du kan påverka den. Kontotricket är inte bara en budgetmetod, utan det är din hemliga vapen för att lura din hjärna till sparande och ge dig total kontroll över din ekonomi. Sluta låta dina pengar kontrollera dig och börja dominera din ekonomiska framtid.Se till att finnas på väntelistan för jag släpper maximalt in 80 nya elever under denna höst.  Länk till kursen väntelistan finns här.

Hur känner du ekonomiskt inför hösten? Dela dina tankar med mig och var en del av diskussionen. Hösten kan vara både mysig och ekonomiskt välbetänkt om du bara tar några kloka steg i rätt riktning. Shopping är en av de största bovarna i svenskarnas ekonomi och nu när inflationen rsar framåt så kan det vara mycket bra att tänka till före.

 

/Mathilda

 

2 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej! Tack för alla dina kloka inlägg. Ledig har jag tänkt så mycket på ekonomin som denna höst och sett av flera anledningar. Dels har jag börjat lyssna på din podd och lär mig så mycket men också pga samhällsekonomin. Allt bara blir dyrare och dyrare och känner en djup oro för hur vi alla ska klara detta.

      Hej! Tack för din kommentar.
      Å jag håller med dig. Men att du reflekterar över det är helt klart ett sundhetstecken. Så många som ännu inte dragit upp huvudet ur sanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.