Ekonomisk Frihet, Vad är det?

Kan vi snacka om begreppet ekonomisk frihet?

Jag håller på att bli tokig nämligen. Många ekonomigurus och bloggare pratar om att ekonomisk frihet handlar om att äga sin tid fullt ut och inte behöva jobba. Men på riktigt så tycker jag att det är en trist förklaring som för 99% av Sveriges befolkning inte är relaterbar. Jag vill bara ta några minuter och lätta upp det hela lite. Ok?

Ekonomisk frihet, det låter lite allvarligt och överväldigande, eller hur? Men faktum är att det är något som ser olika ut för oss alla. Så släpp alla fancy ord och låt oss prata om hur du kan hitta din personliga ekonomiska frihet. Låt oss börja!

Vad är din grej?

Först och främst, vad är din grej när det kommer till ekonomisk frihet? Är det att äga din drömhäst, resa jorden runt eller kanske handlar det bara om att ha tillräckligt med pengar för att inte oroa dig över räkningarna varje månad. För mig är det dels det sistnämnda och sen att dessutom ha råd att äventyra mig iväg till Knokke-Heist i Belgien för att heja fram min man i en ironman tävling? Det hela handlar ju om vad som är viktigt för dig och vad som gör dig lycklig. Det är din ekonomiska frihet, och det är helt okej att ha din egen stil!

Skippa andras snack

Du har hört det förr: EF betyder att du aldrig mer behöver jobba.” Du ska helt och hållet äga din egen tid. Men hallå, det stämmer ju inte för alla! så om man älskar sitt jobb så är man inte ekonomiskt fri då? Jo jag förstår att det handlar om att äga sin tid o.s.v men sluta bry dig om vad andra säger. Det är ditt liv och dina pengar, så gör det på ditt sätt! Ekonomisk frihet är som en glassbar. Alla har sina favoritsmaker. För dig kan det vara choklad, för mig kan det vara jordgubb. Och vet du vad? Det är helt okej! Hitta din egen smak av ekonomisk frihet och njut av den.

Vad är då ekonomisk frihet för dig?

När du har bestämt vad som är viktigt för dig, är det dags att sätta igång. Skapa en enkel plan och små steg för att nå ditt mål. Kom ihåg att det är din resa, så ta det i din egen takt och ha kul längs vägen! Så, sammanfattningsvis: ekonomisk frihet är inte en enkel mall som passar alla. Det är mer som att välja din favoritglassmak. Sluta lyssna på andra och gå din egen väg mot ekonomisk frihet. Så länge du gör det på ditt sätt, kommer du att hitta den frihet som gör dig lycklig!

Frågor på det;-)

Va är då ekonomisk frihet för dig, skriv i kommentarerna. Vill du inte skriva här så gå gärna in på mitt inlägg här nedan och va med i snacket i kommentarerna.

 

/Mathilda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.