Spara först och spendera sen: Fröken tvärtemot!

Världen är minst sagt uppochner, på alla plan. Vi får försöka hjälpas åt så gott det går och vara delaktiga i tanke och kanske, i den mån man kan, skänka en peng till de hjälporganisationer som är med och hjälper dessa människor som lever i ständig rädsla och misär.

Trots att detta pågår runt oss så fortsätter våra liv, det pausas liksom inte. Räkningar fortsätter komma, mat behövs fortfarande på bordet, och vi behöver exempelvis värme i vårt boende. Något som är viktigare nu än något i privatekonomin är sparandet! Har du sparande? Om inte så är det hög tid att kicka igång det. Vi lever i en dyr värld och måste ta höjd för större kostnader. Nu väntar också en vinter!

I min ekonomiska värld så gör jag lite bakvänt (rättvänt enligt mig 😉). I de flesta fall får man sin lön, betalar sina räkningar och sist kollar vad man kan spara. Jag är fröken tvärtemot där. Jag får min lön, vet hur mycket jag vill spara, sen lägger jag ut mina kostnader. Fasta kostnader kan man kanske inte styra lika stort som exempelvis shopping eller liknande. Poster som jag kan påverka står tillbaka för mitt sparande helt enkelt. Detta är ett sätt som får en kraftfull effekt på ditt ekonomiska mående kan jag lova.

Hur brukar du göra?

Självklart har jag och min poddiskompis Emelie pratat om detta i avsnitt nummer 106 som släpptes förra fredagen. Kasta dig in och lyssna:-)

 

 

Var rädda om er!

/ Mathilda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.