Din guide inför Black Friday 2023 och Cyber Monday

Årets mest galna och shoppingfyllda helg närmar sig med stromsteg – Black Friday och Cyber Monday 2023! Eller numera är det väl hela veckan som går under namnet Black Week.  Det är den tiden på året när vi alla låtsas vara ekonomiska genier genom att spendera pengar på saker vi inte visste att vi behövde, eller sparar pengar genom att handla på rea..hahaha! Så, öppna plånboken och var beredd på att shoppa till du droppar… eller inte? Nej, jag höjer ett varningens finger och tänker ge dig lite tips kring du kan göra dessa dagar till en vinnande affär utan att tappa besinningen eller helt länsa  bankkontot lagom till jul;-).

Historien om Black Friday och dess miljöpåverkan

Jo, det är sant! Black Friday har kommit långt sedan den svenska debuten 2013. Numera har det blivit en nationell sport att försöka hitta de bästa erbjudandena. Men kom ihåg, det finns en fin linje mellan att få en bra deal och att bli utnyttjad. Vi älskar alla en bra affär, men vi älskar vår planet ännu mer. Innan du klickar på ”köp nu”, fråga dig själv om det du tänker köpa verkligen behövs. Vi kan alla bidra till att minska den katastrofala miljöpåverkan som dessa shoppingdagar har.

Black friday
Den stora frågan om Black friday

5 tips kommer här

*Gör en Plan! Innan det är dags för den stora helgen så ta en titt i ditt hem. Finns det något liknande som du redan har? Skapa en inköpslista och var inte ett offer för impulsköp. En lista är din bästa vän när du undviker att köpa onödiga prylar.

*Från Utlandet med Kärlek! Om du beställer från utlandet, var noga med att hålla koll på moms, frakt och eventuella tullavgifter. Inget är en bra affär om du slutar betala mer än du borde.

*Sätt en Maxbudget!  Du är inte en ekonomisk hjälte om du bränner hela lönen på en enda shoppinghelg. Sätt en maxbudget och håll dig till den. Det kommer att rädda din plånbok och din sinnesfrid.

*Det är inte en Nödsituation – Skynda dig inte! Så fort du ser ord som ”skynda dig” eller ”erbjudandet går ut om 10 minuter” – ta ett djupt andetag och fråga dig själv om det verkligen är värt det. De flesta erbjudanden dyker upp igen.

40%-regeln! Här är en enkel regel att hålla sig till – om kläder och skor inte är nedsatta med minst 40%, hoppa över dem. Du förtjänar det bästa!

Metadescription (SEO-anpassad): Gör dig redo för Black Friday 2023 och Cyber Monday! Lär dig hur du handlar smart och undviker att bli utnyttjad av alla galna erbjudanden. Få tips om miljömedveten shopping och sätt en maxbudget. Läs mer här!

Med Black Friday 2023 och Cyber Monday runt hörnet är det viktigt att förbereda sig för denna årliga hysteri. Genom att följa mina tips här ovan kan du njuta av de bästa erbjudandena utan att låta din plånbok gå upp i rök. Kom ihåg att vara miljömedveten och följa din budget. Det är dags att göra dessa shoppingdagar till en vinnande affär för både dig och din planet. Så när det är dags, klicka runt, leta aktivt och shoppa smart – det är din plånbok och vår jord kommer att tacka dig! Happy shopping!

Hej för nu

/Mathilda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.