Günther Mårder: Ekonomiska mål bakom det materiella!

Jag tjatar ständigt om att ha ett klart mål för sin ekonomiska resa. Det blir tråkigt och nästan omöjligt att hålla koll på ekonomin utan en tydlig riktning. Men vad är egentligen ett mål när det kommer till plånboken? Häng med när vi utforskar varför det är viktigt och ifrågasätter om det alltid måste vara en ny bil eller en resa.

Mål som Motivation

Risken utan ett ekonomiskt mål? Du kommer antagligen aldrig komma till rätta med din ekonomi utan ett mål. Varför skulle du? Men låt säga att plånboken känns stram och behöver en kickstart. Då är det mycket roligare och motiverande att dra igång om du har ett tydligt mål framför dig.

Djupdykning i Målets Natur

Vad är då egentligen ett mål? Ofta är det något konkret som en bostad, en bil eller en resa. Men det verkliga målet ligger oftast djupare. Ställ dig själv frågor som ”Varför vill jag ha det här?” och gräv lite djupare. Exempelvis, om du som nyutexaminerad student vill köpa en lägenhet, är det verkligen för att ”alla andra har en”? Testa att ställa det magiska ”varför” tre gånger för att verkligen förstå vad du värdesätter med ditt ekonomiska mål. Jag vill köpa en lägenhet…Varför då? Jo för att jag vill ett drömmigt ställe att bo i….Varför då? O.s.v.

Jag har en PDF som du hittar i mitt gratisbibliotek på overtillannat.se som hjälper dig att hitta ditt riktiga VARFÖR!

Günther Mårder Delar sitt Ekonomiska Äventyr:

I det senaste avsnittet av ”Slut på Kontot” har vi en riktigt intressant gäst – Günther Mårder. Han är inte bara en känd personlighet inom näringslivet utan också en inspirerande individ med ett extraordinärt ekonomiskt mål. Att lyssna på hans berättelse ger inte bara insikt utan även en ny syn på vad ekonomisk framgång faktiskt innebär. Kolla in avsnittet här för att ta del av hans unika perspektiv.

JAg vill gärna tipsa dig om att läsa detta inlägg som heter: En resa mot ekonomisk förändring kräver fokus! Den kommer att vara dig till stor hjälp:-)

Har du ett mål du vill dela med dig av? Skriv gärna här! Låt oss peppa varandra mot våra ekonomiska mål. Kram Mathilda

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.