Januari=nyårslöften!

Innehåller reklam för min nya prenumerationstjänst

Ett nytt år är ofta en tid som symboliserar nystart och fräschhet. Det är också en tid som ofta innebär löften om förändring och förbättring. Det passar ypperligt att vända blad, som kungen hade sagt. Vi lämnar 2024 bakom oss och blickar framåt. Ett nytt fräscht år ligger framför oss med helt oskrivna blad. Du kan påverka innehållet till mycket stor del.

Håller du i?

Är det bara jag som tycker att dagarna går fort? Plötslig är vi mot slutet av Januari redan. Det nya året har verkligen dragit igång och jag undrar nu… Håller du i dina ekonomiska mål. Ekonomiskt sett har det varit ett tufft 2023 för många. Även om det viskas om en ljusning för boräntor osv så måste vi ändå se sanningen i vitögat och städa upp efter året som varit. Börja återuppbygga trygghetsbufferten kanske är ett viktigt mål för många exempelvis.

En viktig sak som jag dock tycker är grunden till kommande budgetering för 2024 är hur det faktiskt sett ut året som var. Hur mycket har vi spenderat 2023? Hur tar vi reda på det då? Jo, du skriver helt enkelt ut (går även att överföra till Excel) ditt kontoutdrag från 1/1 2023 till 31/12 2023. Nu vill vi ha reda på hur mycket vi spenderat på mat, alltså mat man handlat exempelvis på ICA. Vi börjar nu gå igenom och stryka under med överstrykningspenna, alla poster där du handlat mat. Summan du får ut delar du då med 12, för att få ett snitt. Detta är vad du spenderat på mat 2023. Är det rimligt? Om det är det, så är det detta som helt enkelt ska läggas in på kontot för mat. Du väljer själv vilka kategorier du vill använda beroende på hur just ditt liv ser ut.

Börja med något enkelt!

Mat är nödvändigt och för många en otrolig njutning. Man tar maten lite för givet, det är alltid något som alltid finns för dom flesta. Visst har funderingen kommit till många någon gång att “tänk om vi inte har pengar till att sätta mat på bordet”. Men har funderingen kommit om “undrar hur mycket mat vi slänger?”. Lägg fokus på matkategorin nu det första kvartalet om du inte vet var du ska börja. Jag har ett tidigare inlägg som jag tycker att du ska läsa. Se det som ett startskott för ditt nya ekonomiska liv:-)

Jag vill också passa på och tipsa dig om min nya prenumerationstjänst. Det är en prenumerationstjänst på unik innehåll för dig som redan följer mig på Instagram.  Där kommer jag varje vecka att ge unikt innehåll kring hur du ska tänka med maten och handling, för att gå från ”det får gå som det går” till ren ”matbudget-succé”. Du kan registrera dig redan nu och få ett riktigt lågt pris på tjänsten och du behåller det priset så länge du prenumererar. Den 1 feb höjs priset. Den 1 feb är också starten för tjänsten. Du klickar på knappen PRENUMERERA i min Instagramprofil. (i appen)

Men detta vill jag bara önska dig en härlig vecka. Hoppas vi ses på Instagram!

/Mathilda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.