Charlie Söderberg och Mathias Andersson ledde de första säsongerna av Lyxfällan.
Charlie Söderberg och Mathias Andersson ledde de första säsongerna av Lyxfällan. - Foto: Maja Suslin/TT och Bertil Ericson/TT

Charlie och Mathias ledde Lyxfällan – det gör tv-profilerna idag

Lyxfällan har, i över 30 säsonger, roat hundratusentals tittare. Genom åren har en rad olika programledare hjälpt svenskar ur knipa. Men vad hände egentligen med Charlie Söderberg och Mathias Andersson, som faktiskt ledde de allra första säsongerna av succéprogrammet?


Lyxfällan har, sedan det började sändas i TV3 år 2006, bjudit på ett helt gäng oförglömliga händelser, häpnadsväckande bråk och svindlande skuldberg.

Numera är det Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg som står till förfogande för programmets skuldsatta deltagare, men genom åren har ett helt gäng andra programledare kommit och gått i tv-rutan.

Först ut i tv-rutan var dock Charlie Söderberg och Mathias AnderssonNyheter24 reder ut vad några av de forna Lyxfällan-programledarna gör idag.

Charlie Söderberg idag – det gör han efter Lyxfällan

I säsong 1-4 och säsong 7-8 var alltså Charlie Söderberg en av de som skulle rädda Lyxfällan-deltagarna från ekonomisk undergång. 

Sedan han lämnade programmet har han, enligt managementbolaget han är signad hos, bland annat släppt en bok och startat en podcast med den tidigare parhästen i Lyxfällan, Mathias Andersson, vid namn "På RIKTIGT med Charlie och Mathias". 

Charlie Söderberg. Foto: Gunnar Lundmark/SvD/TT

Ämnet för boken och podcasten är inte helt oväntat just ekonomi.

Hur det går för Söderberg själv på den ekonomiska fronten? Under 2021 hade han, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst som landade på 180 000 kronor.

Mathias Andersson idag – så lever han efter Lyxfällan

Vid sin sida i Lyxfällan hade Charlie Söderberg alltså ingen mindre än Mathias Andersson. Vad har han då ägnat sig åt efter programmet, kanske du undrar?

Mathias Andersson med Charlie Söderberg. Foto: Maja Suslin/TT

Jo, faktum är att Mathias fortsatte synas i rutan efter att han lämnat Lyxfällan, men då som programledare i SVT:s "Plus".

Han har dessutom släppt böcker och varit med och grundat två olika bolag: redovisiningsbyrån MA Nyköping och managementbolaget Promotor Media.

Under 2020 trillade det, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, in 504 000 kronor på den tidigare programledarens lönekonto.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

15 Mar, 16:27

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17
Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.