Nyheter24 har grävt fram vilka fastigheter, egendomar och bostäder som haft högst utgångspris någonsin på boplattformen Hemnet
Nyheter24 har grävt fram vilka fastigheter, egendomar och bostäder som haft högst utgångspris någonsin på boplattformen Hemnet - Foto: Karl Danielsson Egendomar, Bremberg Estate & Skånegårdar

Dyraste husen i Sverige – se villan som sålts för 400 miljoner

Att scrolla i Hemnets flöde har nästa blivit som en drog för vissa. Där tillåts man hitta sin nästa investering eller bara drömma sig bort. Men hur mycket har egentligen de allra dyraste försäljningarna kostat? Nyheter24 tog reda på det.


Att scrolla i flödet på telefonen brukar nog de flesta av oss göra då och då. Ibland kollar många nog även på bostäder, antingen som man är intresserad av att köpa eller som tillåter dig att drömma dig bort.

Hemnet är i dag Sveriges största bostadsplattform och vi har genom åren kunnat se riktiga pärlor säljas via sajten.

Nyheter24 har grävt i arkiven och kontaktat plattformen för att hitta de bostäder med högst utgångspris någonsin på sajten.  

Jordbruk i Skåne för 175 miljoner

Den första bostaden är belägen i Skurups kommun i Skåne. Den lades ut till försäljning i februari 2022. Det är en gård med tillhörande jordbruk där boarean är på hela 680 kvadratmeter, med tillhörande 424 hektar tomtarea. Utgångspriset låg på 175 miljoner kronor.

Med en boyta på 680 kvadratmeter och 424 hektar listades jordbruket för 175 miljoner kronor. Foto: Skånegårdar

Två andra bostäder har haft samma utgångspris som den i Skurup.

Säteri i Västerås för 175 miljoner

Den ena är ett säteri med gård med tillhörande skog. Tomtarean uppgår till hela 1384,7 hektar. Fastigheten är belägen i Västerås kommun och gick ut till försäljning i maj 2015.

Säteriet i Västerås kunde köpas för lägsta priset 175 miljoner. Foto: Karl Danielsson Egendomar

Villa med sjötomt i Djursholm för 175 miljoner

Den tredje fastigheten med utgångspriset 175 miljoner är en villa med sjötomt i Djursholm i Stockholm som gick ut till försäljning i september 2022. Boytan låg på 340 kvadratmeter med en tomtarea på 2512 kvadratmeter. Fastighetens byggnadsår uppgår enligt annonsen till 1964. 

För 175 miljoner kunde villan med sjötomt ha blivit din. Foto: Bremberg Estate

Gods i Helsingborg för 200 miljoner

I Helsingborgs kommun ligger ett gods som lades ut till försäljning i april 2015. Utgångspriset var då 200 miljoner kronor och bostadstypen klassades som en gård med tillhörande jordbruk. 

Godset i Skåne hade utgångspriset 200 miljoner kronor. Foto: Skånegårdar

Bostad i Karlskoga för 235 miljoner

I april 2020 lades en bostad ut till försäljning som är belägen i Karlskoga. Fastighetens utgångspris listades till 235,8 miljoner kronor. För den nätta summan kunde du då få tillgång till en boarea på hela 27162 kvadratmeter och 2,7 hektar tomt. Ingen liten fastighet alltså…

Villan i Karlskoga hade ett utgångspris på 235 miljoner kronor. Foto: Lejons Mäkleri

Skogsbruk i Hudiksvall för 240 miljoner

Ett bruk i Hudiksvall kunde i juni 2018 bli din för 240 miljoner kronor. Gården med skogsbruk hade en tomtarea på hela 6700 hektar och innefattade skogsmark.

Skogsbruket i Hudiksvall listades för hela 240 miljoner. Foto: Karl Danielsson Egendomar

Säteri i Julita för 375 miljoner 

I Julita i Katrineholms kommun kunde du i augusti 2020 införskaffa dig ett säteri med en tomtarea på 2770 hektar. Bostadstypen listades som gård med tillhörande skog. Utgångspriset uppgick till hissnande 375 miljoner kronor. 

Säteriet i Julita listades för 375 miljoner. Foto: Karl Danielsson Egendomar

Gård i Nynäshamn för 423 miljoner

Den sista bostaden gick ut till försäljning i april 2013 och innefattade en gård med tillhörande skog i Nynäshamn. Enligt annonsen låg tomtarean på 194,8 hektar.

Utgångspriset låg för tio år sedan på 423 miljoner kronor. 

Gården i Nynäshamn listades för hissnande 423 miljoner kronor. Foto: Residence Fastighetsmäkleri
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

15 Mar, 16:27

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17
Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.