Vad ska man skriva till en matchning på Tinder? Psykologen och dejtingexperten Angela Ahola ger sina bäst tips.
Vad ska man skriva till en matchning på Tinder? Psykologen och dejtingexperten Angela Ahola ger sina bäst tips. - Foto: Sören Vilks och Pexels

Fått en matchning på Tinder? Så inleder du samtalet på bästa sätt

Har du matchat med någon på Tinder eller motsvarande dejtingapp och vill ta nästa steg? Då finns det vissa sätt att inleda samtalet på som är betydligt bättre än andra om du vill ha svar.
– För att verkligen maximera chanserna att träffa din livs kärlek behöver du vara sofistikerad i ditt skrivande, säger Angela Ahola som är doktor i psykologi.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Har du kastat dig ut på den digitala dejtingmarknaden, till exempel via Tinder? Då vet du att det finns oändligt med potentiella partners, samtidigt som det kan vara en riktigt utmaning att faktiskt matcha med någon.

Här kan du läsa om tre saker som alla bör ha i sin Tinder-bio.

Dejtingexperten: "Maximerar chanserna"

Men om du väl lyckas få till en matchning kommer ännu en utmaning, konstaterar Angela Ahola, doktor i psykologi och författaren bakom boken "100 dejter: Psykologen som kysste 100 grodor för att skapa den perfekta dejting-guiden". 

– Profilen behöver vara bra nog för att få den andra personen att svajpa åt rätt håll, men nästa steg när det blivit en matchning är att skriva. Där behöver vi också göra ett så pass trevligt intryck att den andre vill skriva tillbaka, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

– För att verkligen maximera chanserna att träffa din livs kärlek behöver du vara sofistikerad i ditt skrivande. 

Läs om hur du undviker att bli friendzonad här.

Öppningsfraser på Tinder: Vad ska man skriva till sin matchning?

Vad ska man skriva då, och vilka fraser ska man undvika att inleda samtalet med, för att få svar?

– Då är det bra att knyta an till den andra personens profil, snarare än att skriva "tja", "läget?" eller "vad snygg du är". Skriv då istället: "hej, jag såg att du också gillar hamstrar" eller vad det nu kan vara. Till exempel: "jag såg att en av dina bilder var tagen i New York, jag var där förra månaden". 

– Den andra kommer då att känna sig sedd och att man noterat någon detalj i det som den personen valt att dela om sig själv.

Angela Ahola gick på över 100 dejter – här är 3 saker hon tycker att alla singlar bör veta

/