Relationsrådgivaren Charlotte Sander berättar för Nyheter24 vilka signaler du ska se upp för om du misstänker att din partner har en affär online
Relationsrådgivaren Charlotte Sander berättar för Nyheter24 vilka signaler du ska se upp för om du misstänker att din partner har en affär online - Foto: Stella Pictures

Då kan din partner ha en otrohetsaffär online – viktiga signalerna du bör känna till

Går du i tankarna att inleda en relation med någon online trots att du befinner dig i en relation? Eller misstänker du kanske att din partner är otrogen? Det finns några signaler du bör hålla koll på – och nycklar för att hantera det.


Otrogen kan du vara på flera olika sätt. Antingen kan du inleda en fysisk affär med en person som du träffar. Med den digitala tidsåldern har också otrohet över internet ökat. 

Misstänker du att din partner har en relation med någon online? Då finns det några signaler du bör se upp med och vara observant på, det menar relationsrådgivaren och samtalsterapeuten Charlotte Sander. 

Angela följde två personers otrohet på nära håll – här är 3 saker hon lärde sig: "Överraskad"

Misstänker du otrohet? Här är signalerna att hålla koll på

Nyheter24 har varit i kontakt med relationsexperten som berättar att det finns flera olika sorters otrohet över nätet. 

Hon menar att man kan vara otrogen, men det stannar vid chattande, sms-kontakt och telefonsamtal. Det vill säga att det inte finns en fysisk kontakt. Ofta kan det grunda sig i att man söker kontakt för att prata om sånt man bör prata med sin partner om, men av en eller annan anledning fungerar inte det, vilket gör att man vänder sig utåt.

– Ofta så börjar det ganska oskyldigt. Jag brukar säga att man går inte från a till ö vid en otrohet utan man glider ofta in i den, säger Charlotte Sander till Nyheter24

Vilka signaler ska man då vara observant över?

– Klassiska smygandet med telefonen och att hen går in på toaletten och är där länge och chattar. Att man plötsligt bytt koder. Och att man kanske kallar den man har kontakt med för något namn som inte verkar konstigt. Man sitter kvar på jobbet längre än vanligt eller i bilen eller tränar längre än man brukar göra, förklarar hon. 

Missbruk och otrohet – därför gjorde de ikoniska paren slut

Verktygen att känna till – enligt experten 

Det finns verktyg som Charlotte Sander lyfter fram som kan vara till hjälp om du har kontakt med en person online men inte har berättat det för din partner.

– För det första prata hemma om vad otrohet är – när går gränsen? För en är det inte att chatta med andra medan för andra är det ett djupt svek. Sedan se till att hålla din relation levande hemma för då blir inte behovet lika starkt att chatta och få bekräftelse från andra.

Hon tillägger även att ärlighet är en viktig nyckel i relationen.

– Jätteviktigt att man är helt ärligt från början för om det kommer fram en lögn om säg sex månader så kan det bli spiken i kistan. Tilliten går inte att bygga tillbaka. 

5 frågor du måste ställa till din partner om hen varit otrogen

/
sex
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

15 Mar, 16:27

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17
Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.