Att få uppgradering på flyget gratis är en härlig känsla.
Att få uppgradering på flyget gratis är en härlig känsla. - Foto: Pexels / Illustration Nyheter24

Gratis uppgradering på flyget – så ökar du dina chanser

Att flyga i business- eller förstaklass är trevligt, men ofta överdrivet dyrt. Så här ökar du chansen att få uppgraderingen gratis.


Det finns ingen känsla som att få en uppgradering till business- eller första klass på ett långdistansflyg. Det är inte bara det extra benutrymmet och den bättre maten, utan också den där känslan av exklusivitet och lyx som gör det till en helt speciell upplevelse. Men hur ökar man egentligen sina chanser att få uppgraderingen gratis? Här har du en kort guide som kan vara till hjälp.

Fascinerande resmål: 10 övergivna öar att besöka

När ska jag fråga om uppgradering på flyget? 

Tidpunkten för din förfrågan kan ha en stor inverkan på dina chanser att få en uppgradering. Generellt sett bör du fråga efter att du har checkat in och när du kommer till gaten. Försök att vara bland de första att anlända till gaten, eftersom det kan vara lugnare då och personalen har mer tid att hantera din begäran.

Det är sällan framgångsrikt, men i vissa exceptionella situationer kan det också vara möjligt att få en uppgradering när du redan är ombord på planet. Kanske har flyget blivit överbokat och det finns lediga platser i business eller första klass. Kanske har du ett giltigt skäl som gör att du behöver mer utrymme – till exempel en skada. Om du tror att du har en god chans att få en uppgradering ombord, kan du prata med flygpersonalen. Men var noga med att inte störa dem när de förbereder flyget för avresa.

Hur ska jag fråga för att få en gratis uppgradering till business class?

När du frågar om en uppgradering, är det viktigt att göra det på ett artigt och respektfullt sätt. Uttryck ditt intresse för en uppgradering och förklara varför du är intresserad, men förstå att personalen kanske inte alltid kan tillgodose dina önskemål. Det kan vara en bra idé att säga till om du är medlem i flygbolagets lojalitetsprogram eller om du har någon speciell anledning till resan (som en bröllopsresa eller ett jubileum), men undvik att ljuga eller överdriva för att förbättra dina chanser – det fungerar sällan.

Läs mer här:

5 enkla packningstips – få med allt på semestern

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!