Vanessa Falk.
1 av 4
Vanessa Falk.
Lina Wallfält.
2 av 4
Lina Wallfält.
Quetzala Blanco.
3 av 4
Quetzala Blanco.
Nu kommer nya Tjejpanelen.
4 av 4
Nu kommer nya Tjejpanelen.

Läsarfråga: Hur får jag henne att förlåta mig?

TJEJPANELEN. Sex & Blandat lanserar Tjejpanelen. Som Killpanelen, fast tvärtom. Tre coola tjejer svarar på läsarfrågor.


Undrar du också över något?

Har du en fråga du behöver få svar på, kanske känns det pinsamt eller dumt att vända sig till någon i din närhet? Var bara lugn, Sex & Blandat hjälper dig.

Du kan självklart vara anonym när du mailar dina frågor till Alabamaalabama@nyheter24.se.

Fråga:

Hej

Jag är en kille i tonåren som gjort något hemskt mot min flickvän sedan sex månader.

Jag fick lösenordet till hennes dator en dag men blev tillsagd att absolut inte titta på bilderna som fanns i den. Vilket jag förstås gjorde. Där fanns ett par lättklädda bilder av hennes vänner men inget "värre".

Hon kom på att jag gjort detta och blev arg.

Jag vet att det jag gjorde var åt helvete fel och jag förtjänar henne inte längre, men hon har inte lämnat mig än. Hon skriver nu dock bara korta, uttryckslösa sms och säger hon är skitarg och att det inte går att lita på mig.

Jag har ingen aning om hur jag ska prata med henne och just nu kan jag inte sova på nätterna.

Tjejpanelen svarar:

Vanessa Falk, singelaktuell artist

– Jag tycker inte alls du ska känna att du inte förtjänar din tjej längre, det du gjorde har vi alla gjort. Senare i livet, med lite mer erfarenhet och kött på benen, kommer din tjej inse att det här inte var så farligt och det kommer du också göra.

– Självklart har hon rätt att vara sur och besviken på dig, men det faktum att du känner en sådan ånger inför vad du gjorde tycker jag väger upp.

– Säger någon att man "absolut inte får" göra en sak, då är ju det plötsligt det enda man vill göra, jag skulle antagligen inte heller kunnat låta bli. Kom ihåg att radera historiken nästa gång bara ;).

Lina Wallfält, musiker, dj, mångsysslare och servitris

– Snacka är mitt ledord. Jag tycker att du ska överösa din tjej med komplimanger, få hennes uppmärksamhet och be om ursäkt och visa att du menar det.

– Ansträng dig så mycket det bara går, så att hon känner sig trygg till hundra procent. Kanske till och med ge henne gåvor eller bjuda henne på något, vi tjejer gillar smicker och tycker om presenter och att få känna oss speciella.

– Det verkar som om du inte litar riktigt på henne och om man inte säger vad man känner är det lätt hänt att man blir osams och missförstår varandra.

– Det kommer att ta tid, men det låter som om hon kan behöva den tiden att få tänka och få vara besviken på dig.

– Behovet av kontroll i en relation är inte sunt. Man måste våga lita på sin partner och ge den andrum. Men om man tycker det känns som om sin partner undanhåller något måste man snacka om det.

Quetzala Blanco, nöjesredaktör Nyheter24

– Först och främst: Du förtjänar absolut att ha kvar henne. Ja, det var klantigt gjort av dig att kolla på bilderna men det här är ingen skada som inte går att reparera.

– Fråga henne vad hon egentligen är mest sur över – det faktum att du kollade på bilderna, att du svek hennes förtroende eller att du ljög om det när hon sedan frågade dig om du kollade på bilderna. Förmodligen är hon sur över alla tre grejerna, men att du ställer frågan på det sättet gör det tydligt för henne att du är medveten om att du har gjort fel och VAD du har gjort fel.

– Säg sedan att du verkligen förstår ATT hon är ledsen/sur/arg och att du även förstår VARFÖR. Fråga sedan om hon tycker att det är värt att riskera allt det ni har byggt upp tillsammans för DITT misstag.

– Förringa inte hennes känslor och förminska inte händelsen, men poängtera ändå att du hoppas att hon kan förlåta dig och att ni kan komma starka ur det här tillsammans.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!