Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ochoa vann trots caddieproblem

Sport | 27/04/2009 13:25

Inte ens en skadad caddie lyckades rubba Lorena Ochoas framfart hemma i Mexiko.

Lorena Ochoa var fast besluten om att vinna USA-tourtävlingen hemma i Mexiko. Inte ens det faktum att hon tvingades kalla in en ny caddie till sista rundan sänkte henne. Världsettan höll undan för norskan Suzanne Pettersen och vann med ett slag på totalt 267 slag, 15 under par.

Ochoas ordinarie caddie skadades under en fotbollsmatch efter lördagens rond. Mexikanskan tvingades då hitta en ersättare och bestämde sig för att ringa sin barndomstränare Rafael Alarcon, som ställde upp.

– Rafa var väldigt viktig i dag. Han kan mitt spel väldigt bra och har gett mig råd sedan jag var liten, så vi gjorde inget annorlunda där ute, säger Ochoa.

Svenska hoppet Anna Nordqvist halkade ner till 17:e plats efter en avslutande 75-rond, två över par. Hon fick en mycket tuff start sista dagen med en trippelbogey på det andra hålet. Nordqvist spelade bra varannan dag i Mexiko - 67 slag på torsdagen och lördagen - men sämre på fredagen (74) och söndagen.

Veteranen Eva Dahllöf blev bästa svenska på 14:e plats efter en stark finalrond på 67 slag.

Skrivet av: