Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Knockad "Pim-Pim" osäker på framtiden

Sport | 09/10/2008 21:34

Nalbandian knockade "Pim-Pim". Nu är framtiden osäker.

– Jag har spelat väldigt bra tennis i de här två matcherna med tanke på hur lite jag tränat. sade ”Pim-Pim” på presskonferensen.

Superservarna räckte inte till. "Pim-Pim" Johansson är utslagen. Och nu dröjer det innan tennispubliken får se honom igen.

– Det är omöjligt att säga när jag är tillbaka, Nu åker jag till Mallorca nästa fredag för att bygga upp min axel tillsammans med min sjukgymnast, säger Johansson.

I februari lade Johansson racketen på hyllan och återkomsten i Stockholm open fick många att höja på ögonbrynen. Det blev en bejublad, om än kort, återkomst för Johansson. Efter segern i första omgången hade han på torsdagen ingen chans mot argentinaren David Nalbandian i andra omgången. I det andra setet tog han inte en enda poäng i Nalbandians servegame och Johansson som normalt sett dundrar in serveess efter serveess prickade på torsdagen bara in tre stycken. Däremot blev det fem dubbelfel.

– Jag servade mycket sämre jämfört med i tisdags. Jag fick aldrig ned pulsen så jag blev trött och sedan är han en av världens bästa returnerare, säger Johansson som kunde trösta sig med att favoritlaget Södertälje samtidigt vann mot Timrå med 5-2 i elitseriehockeyn.

Före Stockholm open hade Johansson inte spelat en match sedan fjolårets turnering. Nu precis som då vann han en match med skillnaden att han i årets turnering inte haft ont i kroppen och han är nöjd med insatsen.

– Nu hade jag träningsvärk i hela kroppen men inte ont någonstans. Och jag är väldigt glad över att ha spelat här och att jag kunde vinna en match, säger han.

Framtiden för Johansson är oviss. Nästa fredag åker han till Mallorca för att träffa sin sjukgymnast som ska se till att hans problemfyllda axel ska klara av påfrestningarna på touren.

– Vi ska börja bygga upp axeln långsiktigt. Sedan är det omöjligt att säga när jag är tillbaka på touren. Men när jag är tillbaka vill jag ha en lång planering över hur jag ska spela. Nu är mitt mål att komma tillbaka och kunna spela tennis professionellt, på någon nivå.

I fredagens kvartsfinaler finns i alla fall en svensk på planen. Robin Söderling mötte även han en argentinare på torsdagen, Juan Monaco, och det var inga problem för Söderling som servade riktigt bra. En av servarna mätte 233 kilometer i timmen och han stänkte in elva serveess när han vann enkelt i två raka set, 6-3, 6-3. I fredagens kvartsfinal möter Söderling tysken Rainer Schüttler som tidigare i år nådde semifinal i Wimbledon.

– Det är en svår motståndare och jag måste spela bra för att vinna, säger Söderling till TT.

Skrivet av: