Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alingsås-Guif i handbollsfinal

Sport | 03/05/2009 21:33

Alingsås är klart för sin första SM-final i handboll efter seger över Hammarby med 35-26 i femte och avgörande semifinalmatchen.

Alingsås är klart för sin första SM-final i handboll. Hela Nolhagahallen gungade loss när blåtröjorna slog ut Hammarby och vann med 35-26 (18-19) och semifinalserien med 3-2.

Motståndare i finalen i Globen blir Guif, som besegrade Sävehof med 22-20 (14-11) i Partillebohallen.

Inget av finallagen var tippade att göra upp om guldet när säsongen startade. Men Guif vann semifinalmatchserien med 3-2. Och när det gällde vinna eller försvinna vände laget underläge på slutet till seger.

Alingsås fick en osannolik start när man slog ut de tre senaste årens svenska mästare Hammarby.

Man ledde i pausen med 18-9. Det kunde aldrig Hammarby ta igen.

–Det som hänt sedan jag kom till klubben i november är ganska magiskt. Att få resa till Globen och finalen, det är hur kul som helst, sade Johan Pettersson till Sveriges Television.

I den slitna hallen har Alingsås inte förlorat en enda match den här säsongen.

Publiktrycket där har alltid varit enormt.

Redan för elva år sedan var Nolhagahallen en pärs för motståndarna. Alingsås, den unga klubben bildad 1973, hade då ett lag som skakade om dåvarande giganter som Redbergslid och Drott med hjälp av publiktrycket.

Skrivet av: