Sävehofs damer överlägsna i Globen

Den perfekta säsongen fullbordades med en finalkross. Sävehof - Skövde 32-19.

För tredje året i rad möttes Sävehof och Skövde i damernas SM-final i handoll. När den näst intill perfekta fjolårssäongen förstördes med en finalförlust tog Sävehof i år revansch via förkrossande 32-19 och fick därmed till vad de misslyckades med förra året – en helt förlustfri säsong med 22 segrar i grundserien följt av ett lika perfekt slutspel.

Segern i dagens final var det inget snack om då laget hade lärt sig läxan från i fjol. Ledningen med 13-9 i halvtid ökade dramatiskt under inledningen av andra halvlek. Efter tio minuters spel hade Sävehof ökat på till 19-12. Den ledningen var sedan Skövde aldrig riktigt nära att ta in.

SM-guldet var Sävehofs tredje på de fyra senaste säsongerna. Finalen klubbens femte raka.

För den lysande stjärnan Johanna Ahlm blev det extra känslosamt. Matchen var hennes sista i klubben då hon nu flyttar till Danmark och spel i Ålborg.

– Det bara lyste revansch ur ögonen på oss. Det känns som en helt underbar avslutning, sade Ahlm till SVT.