Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gentzel avslutar karriären i Kiel

Sport | 28/04/2009 13:18

Handbollsmålvakten spelar i världslaget fram till årsskiftet.

Peter Gentzel, 40, ska ersätta Andreas Palicka, 22, i tyska storlaget THW Kiels mål. Tidigare hade Gentzel tänkt att sluta med handbollen när hans klubb Nordhorn nu går i konkurs, men Kiel kallade med ett erbjudande han inte kunde tacka nej till.

Andreas Palicka, som också spelar i svenska landslaget, är långtidsskadad och beräknas bli färdig för spel runt årskiftet. Fram till dess ska åldermannen Gentzel täcka upp i målet.

– Kiel är världens bästa klubblag och vinner en eller ett par titlar varje år. Denna säsong kan det till och med bli tre stycken. Det är klart att jag ser fram mot detta, säger Gentzel till Expressen.

– Nordhorn kommer spela i divison 2, så det blir en lönehöjning, men framför allt är detta en sportslig utmaning, menar han.

Första juli flyttar familjen Gentzel till Kiel.

– Det blir ett steg närmare hem till Sverige. Vi hade ändå tänkt att flytta tillbaka sommaren 2010 oavsett om detta anbud dykt upp eller inte, säger Gentzel till Expressen.

Peter Gentzel har spelat 217 landskamper, har guld från VM och EM (tre gånger), två OS-silver, samt fem svenska SM-guld med RIK på 90-talet med sig i bagaget.

Skrivet av: