Efter karriären har Jonas Olsson mest figurerat i tv som expert.
Efter karriären har Jonas Olsson mest figurerat i tv som expert. - Foto: Rui Vieira & Christine Olsson/TT

Ex-proffset Jonas Olssons förmögenhet – så många miljoner drog han in under karriären

Före detta fotbollsspelaren Jonas Olsson är mest känd för sina år i West Bromwich i Premier League och åren i landslaget. Numera är han expert hos Viaplay. Men hur mycket tjänade han egentligen under karriären, och hur mycket är han god för i dag?


Den före detta fotbollsspelaren Jonas Olsson föddes i Landskrona och gjorde sin debut i Landskrona BoIS redan 2003. Därefter följde en elitkarriär som skulle komma att spänna sig över 15 år. Numera arbetar han som expert hos Viaplay och bevakar främst Premier League-fotbollen, men även en del kring det svenska herrlandslaget.

Under den aktiva karriären spelade han bland annat i Nederländerna för NEC Nijmegen och i Allsvenskan för Djurgårdens IF.

Men allra mest känd är han nog för de nio år han spenderade i Premier League-laget West Bromwich, där Jonas Olsson var lagkapten under flera säsonger. Efter att han flyttade hem igen har laget åkt ur högstaligan i England och haft svårt att ta sig tillbaka.

Från proffs till studioexpert – så mycket tjänar Viaplays Bojan Djordjic

Jonas Olssons tillgångar – så rik är han

Enligt sajten fotbollstransfers.com förlängde Jonas Olsson sitt kontrakt med West Bromwich 2012, och fick då en ny årslön på 30 miljoner kronor. En lön som de första åren ska ha legat på ungefär hälften av den summan. Det innebär att han lär ha tjänat någonstans omkring 210-220 miljoner kronor brutto, under åren bara i England.

Utöver detta så hade Jonas Olsson noll kronor i intjänad förvärvsinkomst de två senaste åren, 2021 och 2022, enligt Skatteverkets uppgifter, som Nyheter24 tagit del av.

Däremot hade han ett överskott av kapital på hela 4 272 954 kronor under inkomståret 2022. 

Utöver att ha tjänat saftiga miljoner på sin fotboll, och ett skapligt kapital på banken, så sitter Jonas Olsson också med i styrelsen i bolaget NECDIF AB, enligt uppgifer från sajten allabolag.se

Företaget sysslar med konsultation inom media, reklam, sponsring och idrottsverksamhet. I styrelsen innehar han rollen som styrelseledamot och bolaget omsatte strax över 700 000 kronor under 2022. Vinsten låg på 240 000 kronor och de totala tillgångarna uppmättes till 6,7 miljoner kronor.

Jennifer Kücükaslan drar in miljonbelopp – så mycket tjänar Viaplays programledare

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!