Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åtta snabba med Martin Wojcik

Sport | 30/05/2009 01:51

Wojcik: Han kommer att rusa ut. Men jag plockar ner honom.

– Jag kommer att ta ner honom och köra slut på honom. Alla mina vinster har varit på TKO på marken så jag är ganska säker på vinst, säger Martin.

Martin Wojcik säger precis som sin svenske motståndare jamie Palou att han länge sett fram emot lördagens match. För 31-årige Martin blir det den tionde proffsmatchen i MMA-karriären, men också den första på hemmaplan.

– Det är premiär på svensk mark med alla vänner i publiken. Det är klart att jag kommer att köra hårt, säger Wojcik till Nyheter24.

Hur har du tränat inför denna fight?

– I början av året körde jag mycket grundträning. Ju närmare matchen kommit desto mer sparring har det blivit. Men jag har också fokuserat mycket nedtagningar.

Vad har du för bakgrund?

– Har tränat judo i 16 år och deltog i landslaget åtta år sammanlagt. 2003 började jag köra lite brasiliansk jujutsu och thaiboxning. Men sedan 2005 har det varit MMA.

Vilka är dina styrkor?

– Judon ha gett mig bra styrka och balans och har även lagt grunden för grapplingen. Jag är stabil på marken och i clinchen. Det är inte många som kan ta ner mig.

Vad vet du om Jamie Palou?

– Att han är en striker och stående fighter med bakgrund inom taekwondo och thaiboxning. Att han har två vinster och två förluster.

Varför kommer du att vinna?

– Jag är starkare i clinch och bättre på marken. Men jag slår också hårt både på marken och i stående.

Hur tror du att matchen kommer att se ut?

– Han vill ha revansch och har inte så mycket erfarenhet. Så han kommer att rusa ut och hålla tempo. Han vill ju köra stående. Men jag tar ner honom och vinner troligen i första ronden, säger Martin till Nyheter24.

Missa inte Martin Wojcik vs Jamie Palou på Superior Challenge. Plats: Fryshuset i Stockholm nu på lördag.

Se Johan Wedenius vs Martin Wojcik

Skrivet av: