Henrik von Eckermann och Iliana. Arkivbild.
Henrik von Eckermann och Iliana. Arkivbild. - Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Efter fallet – von Eckermann tillbaka på pallen

För mindre än en vecka sedan flög Henrik von Eckermann av sin häst efter att ha brakat in i ett hinder – på torsdagskvällen var svensken tillbaka på pallen igen.


Fakta: League of Nations

Tävlingar 2024:

8-11 februari: Abu Dhabi, Förenade arabemiraten

19-23 mars: Ocala, USA

30 maj-2 juni: S:t Gallen, Schweiz

20-23 juni: Rotterdam, Nederländerna

3-6 oktober: Barcelona, Spanien, final

Så går det till:

Varje deltävling består av två rundor 1,60-hoppning. Fyra ryttare startar i första rundan, där de tre bästa resultaten räknas. I andra rundan startar endast tre ryttare och alla resultat räknas. Felen från båda rundorna läggs ihop, minst antal fel totalt vinner. Vinnande lag får närmare 2,7 miljoner kronor i prispengar.

Kvalificerade nationer 2024: Sverige, Irland, USA, Frankrike, Tyskland, Schweiz, Storbritannien, Nederländerna, Belgien, Brasilien.

Världsettan Henrik von Eckermann har fått en fin start på tävlingarna i Abu Dhabi. Nationshoppningen i den nya, världsomspännande ligan avgörs på söndag, men redan på torsdagskvällen var ryttareliten i gång för att kvala till fredagens GP-hoppning. Där blev det en tredjeplats för den svenske stjärnan.

I grundomgången var hela 22 ekipage felfria – däribland samtliga tre svenskar, utöver von Eckermann tillsammans med stjärnhästen Iliana också Peder Fredricson med Alcapone des Carmille och Rolf-Göran Bengtsson på Lyjanair.

Allt avgjordes i en spännande omhoppning, där von Eckermann gick ut som nummer fyra i startordningen – möjligen en nackdel i en tidshoppning, eftersom konkurrenterna då får en tid att gå på.

Trots det var det bara irländaren Richard Howley och Marlon Madolo Zanotelli, Brasilien, som kunde utmana von Eckermann. Svensken slutade trea, slagen med nästan en och en halv sekund.

Även Peder Fredricson gjorde en fin tävling med dubbla nollor och slutade femma. För Rolf-Göran Bengtsson blev det en åttondeplats.

TT
/
/
/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!