Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

O-ringen drabbat av anmälningskaos

Sport | 01/06/2009 13:50

Inför sista anmälningsdagen blev trycket så hårt att hemsidan kollapsade.

Trycket är hårt kring O-ringen. Tävlingens hemsida blev så överbelastad i helgen att det var omöjligt att anmäla sig till orienteringsklassikern.

– Vi förstår att folk är sura, säger informationschefen Ola Gustafsson till TT.

Med en dryg månad kvar till start har världens största orienteringstävling O-ringen fått problem. Måndagen var sista anmälningsdag för att undvika extra avgifter, och under helgen blev trycket på tävlingens hemsida enormt.

– Det har hela tiden fungerat, men belastningen blev så stor att det kunde ta flera timmar att anmäla sig, om det ens gick, säger Gustafsson.

O-ringen har nu förlängt anmälningstiden med ytterligare en vecka.

Nästan exakt 10 000 deltagare var på måndagen anmälda, och Gustafsson har gått hopp om att nå det uppsatta målet på 15 000. Men fjolårets succé, då över 24 000 orienterare deltog i Sälen, är man inte i närheten av att få i Eksjö, där årets fem tävlingsdagar avgörs.

– Närheten till Norge och det vackra fjällandskapet lockade oerhört förra året, så det kan vi inte tävla med. Men O-ringen brukar snitta omkring 13 000 deltagare, och slår vi det är vi nöjda, säger Gustafsson.

Skrivet av: