Actionman: Bara en dag på kontoret

Elias Daniel: Vill man komma någon vart måste man ta risker. Inte tacka nej till matcher, utan ta dem och köra på.


– Jag kommer öppna hårt. Dra några feta sparkar och sedan köra över honom, säger Elias Daniel.

I onsdags åkte Elias "Actionman" Daniel ner till Budapest för att finslipa på formen inför helgens match.

Förra gången han stod i ringen var för två veckor sedan. Då mötte han knockout-specialisten och turken Tevfik Sucu på Rumble of the kings-galan nere i Malmö. Alla tre ronder gick tiden ut men svensken vann med 3-0 efter enhälligt domslut. Enligt Kristianstadbon var det ytterligare ett bevis på att hans form är grym just nu.

– Jag har gått åtta matcher i år och vunnit sex av dem. Fyra har varit på knockout.

På lördag möter han ungraren Tot Gábor på en gala i Rumänien. Tot har gått 30 proffsmatcher och vunnit 24 av dem. Elias har å andra sidan gått 52 matcher och har 36 vinster.

– Jag vet att han har bra händer. Och att han fightats bra i en K-1 gala i Budapest. Men jag kommer att vinna på knock, säger Elias till Nyheter24.

Varför kommer du att vinna?

– För att jag är bättre förberedd mentalt, jag är starkare och tuffare. Man tror ju att man är oslagbar och så måste man vara. Annars har man inget i ringen att göra.

Hur har du tränat inför matchen?

– Jag åkte på en förkylning direkt efter mötet i Malmö. Men innan dess har jag kört två pass om dagen, fem dagar i veckan. Mest thaiboxning, men det har även blivit intervallöpning och ren styrketräning med explosivitetsträning, säger Elias Daniel som också har tränat med flera utländska sparringpartners under våren.

Hur ska du ta hem matchen?

– Det är bara att hålla upp guarden och öppna upp med lite sparkar. Kriga lite och trötta ut honom. Sen börjar jag boxas. Det är så jag brukar köra.

Vad får du vid vinst?

– Ära, berömmelse och mitt gage. Det är ingen titelmatch utan en proffsmatch. Typ en vanlig dag på kontoret, säger Elias Daniel och skrattar.

Och vad händer i framtiden?

– Jag hoppas få gå en match i Stockholm i höst. Och längre fram är det K-1 Max i Japan som gäller. Den galan är den största just nu i min viktklass.Annars är det att gå så många matcher och vinna så mycket som möjligt. Vill någon möta mig så tackar jag inte nej, säger Elias Daniel.

Elias har hittills tagit tre stora titlar. Han blev WKA-mästare (European Champion Kickboxing) 2008, WPMF-mästare (World professional Muay thai) 2006, WFCA-mästare (European Champion Thaiboxing) 2005.

Läs Elias Actionman Daniels blogg på Nyheter24 här.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.