Joakim Karlsson vs Fadi Merza

Fadi om kvällens superfight: Jag har en "gameplan" för Jocke.


– Träffen var perfekt. Och det kändes underbart att se honom falla ner på mattan, säger 30-årige Fadi Merza och skrattar.

I senaste matchen mot fransmannen Odje Menda väntade Fadi tills fjärde ronden. När tillfället kom högg han direkt. Med ett blixtsnabbt hopp lyckades Fadi ta sig innanför Odjes guard och sätta ett knä i ansiktet på honom. Det var hans ”gameplan” och den gick hem. Matchen var över.

I kväll möter han Joakim "Yukay" Karlsson i en uppvisningsmatch på thaiboxnings SM i Solnahallen i Stockholm. Österrikaren skojar lite och säger att han nu haft över fyra veckor på sig att utveckla en ny plan – endast tillägnad svensken. Men att den är hemlig.

– Det blir en överraskning, säger Fadi till Nyheter24, men avslöjar att han kommer att gå ut aggressivt med mycket boxning och låga sparkar som vanligt.

Genom att titta på videofilmer från tidigare matcher har han lärt sig hur Yukay fightas. Joakim, säger han, är stark och duktig tekniskt. Men räcker det? Fadi har nämligen gått 57 matcher och tagit hem tre stora titlar, vilket gör honom till både världs- och europeisk mästare. Detta kan jämföras med Jocke som gått 30 matcher och har ett VM-silver och ett SM-silver. Enligt Fadi är det erfarenheten som ger den viktiga mentala styrkan.

– Med vinster och erfarenhet kommer självförtroendet. För 10 år sedan var jag kanske i lite bättre fysisk form, men då var jag mer nervös. I dag kan jag lättare fokusera på matcherna, säger Fadi Merza till Nyheter24.

Även om Fadi blir en av Jockes hittills mest erfarna motståndare, kommer inte den snart 38-årige svensken utan hajpat självförtroende till mötet. För bara tre veckor sedan slog han övertygande dansken Christian Klingenberg nere på K-1 galan i Norrköping.

– Jag gjorde en nedslagning i både första och andra ronden, och sedan var det bara att chilla i tredje och behålla ledningen, säger Joakim Karlsson till Nyheter24.

Efter den matchen tog han en tvådagars paus, sedan var det igång med samma hårda träning igen. Och Merza är inte ensam om att ha studerat sin motståndares styrkor och svagheter.

– Fadi är teknisk och han backar inte för någonting. En komplett fighter. Men han var också lite tjockare än jag vid invägningen i dag, säger Jocke och skrattar.

Hur skiljer ni er stilmässigt?

– Vi är rätt lika, så det kommer att bli en del boxning i morgon. Och jag backar ju inte heller så vi lär köra tills domaren bryter.

Fadi sa, inte utan glimten i ögat, att han kommer att vinna eftersom han är den starkaste både fysiskt och psykiskt. Stämmer det?

– Nej, inte för fem öre. Upp till bevis. Han kommer att få tänka om efter matchen, säger Joakim “Yukay” Karlsson till Nyheter24.

Klicka på pilarna ovan för att se fler bilder.

Se Fadi Merza i blont hår vs Nitta

Se Jocke Karlsson golva Pitu Sans

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

3 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.