Pitbull redo att bitas

Alves säker på att knocka Georges St. Pierre.


Glöm Lesnar mot Mir och Bisping mot Henderson – den tyngsta fighten på UFC 100 kommer att gå mellan Thiago ”Pitbull” Alves och Georges St. Pierre.

Welterviktsbältet står på spel och mästaren, kanadensaren GSP, står kanske inför sin tuffaste utmaning någonsin. Den 25-årige brassen Alves, som numera bor i USA och tävlar för American Top Team, har gått fram som en ångvält i welterviktsdivisionen de senaste åren.

Han har inte bara vunnit mot toppnamn som Karo Parisyan, Matt Hughes och Josh Koscheck. Han har också gjort det på ett mycket övertygande sätt och avslutat fem av sina sju senaste motståndare på knock eller T.K.O.

Få, om ingen, ifrågasätter att brassen nu får chansen på GSP:s bälte och Alves känner sig självsäker inför lördagens fight:

– Jag kommer att knocka St. Pierre, tro mig. Många har sagt att jag säger det för att jag är nervös eller arrogant, men så är det inte alls. Jag säger det för att jag bryr mig. Allt jag någonsin har velat är att bli den bäste. Jag känner mig helt lugn nu och har ingen press på mig att säga eller inte säga någonting. Jag vet vad jag vill och jag vill knocka George, säger Alves till brasilcombate.com.

Inför matchen mot St. Pierre har Alves bland annat tränat med Fabio Holanda, som tidigare, under två år, hjälpt GSP med sitt jiu jitsu-game. Något som Alves tror kan bli ett hemligt vapen på lördag.

Alves avslutar:

– Som jag sa, jag ska knocka St. Pierre! Jag respekterar honom och vet att han är en stor mästare, men jag är redo och väntar bara på stunden dom stänger dörrarna till oktagonen. Då ska jag få använda allt det jag tränat på de senaste tio månaderna.

Thiago ”Pitbull” Alves highlight

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

2 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.