Måndag 2 Aug
Stockholm

UFC 100: resultaten

Lesnar och GSP dominerade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Favoriterna pallade trycket när den historiska galan avgjordes i natt.

I kvällens huvudfight lyckades Brock Lesnar både försvara sin tungviktstitel och ta revansch för förlusten i sin UFC-debut.

Frank Mir som lyckades besegra den före detta wrestlingstjärnan via ett benlås för ett och ett halvt år sedan, blev i natt dominerad från början till slut. Lesnar kom ut något mer tålmodig än i tidigare fighter och lyckades etablera topposition relativt snabbt i den första ronden.

Väl där hade Mir svårt att försvara sig mot en stor och freak-stark Brock Lesnar, som höll fast Mir i aviga positioner och träffade bra med sitt ground and pound.

I den andra ronden träffade Frank Mir Lesnar med några slag och ett hoppknä, men blev i samma situation nedtagen. Sedan tog det inte lång tid innan det var godnatt. Mir låg med ryggen mot buren och Lesnar hade fritt fram och slog loss tills domaren gick in och bröt.

Vem kan rubba GSP?

Innan titelmatchen i weltervikten var visserligen mästaren, Georges St. Pierre, knapp favorit. Dock var de flesta ense om att utmanaren, brassen Thiago Alves, skulle bli fransk-kanadensarens största utmaning hittills.

Efter matchen kan vi konstatera att de flesta hade fel. GSP dominerade totalt och precis som i många av hans senaste fighter var det hans fantastiska brottning som fällde avgörandet.

Alves kan försvara en nedtagning, men mot GSP lyckades han inte stoppa många försök. Visserligen jobbade sig brassen upp bra flera gånger, men fick ändå aldrig utrymme att använda sin fina thaiboxning och aggressiva standup.

GSP förde matchen, höll rätt distans och frustrerade Alves, vars ögon redan efter första ronden skvallrade om att fighten var förlorad. GSP vann på enhälligt domslut efter fem ronder.

Henderson tystade Bisping

Kvällens knockout kom i matchen mellan coacherna i den senaste säsongen av MMA-dokusåpan, The Ultimate Fighter.

Rond två. Dan Henderson laddade högern, Michael Bisping cirklade rätt in, hakan upp, ridån ner. En förödande knock för Bisping, som nu måste ta några månader ledigt och tänka över sin framtid i divisionen. Klart är att Bisping är långt ifrån redo att hänga med toppnamnen i mellanvikten.

Michael Bisping vs Dan Henderson

Övriga resultat från UFC 100.

Yoshihiro Akiyama besegrade Alan Belcher via delat domslut.

Jon Fitch besegrade Paulo Thiago via enhälligt domslut.

Mark Coleman besegrade Stephan Bonnar via enhälligt domslut.

Jim Miller besegrade Mac Danzig via enhälligt domslut.

Jon Jones besegrade Jake O’Brien via giljotin 2:43 rond 2.

Dong Hyun Kim besegrade TJ Grant via enhälligt domslut.

Tom Lawlor besegrade C.B. Dollaway via giljotin 0:55 rond 1.

Shannon Gugerty besegrade Matt Grice via giljotin 2:36 rond 1.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Fedor nästa