GSP kan sin motståndare

I helgen går den ödmjuke mästaren sin tuffaste fight någonsin.


Snacket inför titelmatchen i UFC:s welterviktsdivision nu på lördag har varit sansat. Ingen av de två kombattanterna, Georges St. Pierre och Thiago Alves, har haft något ont att säga om varandra. Istället kan man sammanfatta de senaste veckorna med ett ord: respekt.

Visserligen är både GSP och Alves inställda på att göra vad de kan för att neutralisera sin motståndare. Men ingen utav dem har känt sig tvungen att ta till det klassiska skitsnacket för att få sin motståndare ur balans.

– Alves snackar inte skit, det behöver han inte. Han är väldigt självsäker och en mycket duktig fighter. På lördag kommer vi båda att slåss för att vinna och försöka knocka varandra, säger Georges St. Pierre till UFC.com.

GSP kan sin motståndares styrkor och tillsammans med coachen Greg Jackson har han utarbetat en gameplan som förhoppningsvis kommer att stoppa Alves från att ta matchen dit han vill.

– Han är en riktigt duktig striker. Han har en bra vänsterkrok, bra benspakar och mycket farliga knän. Och han är farlig på marken också, det kommer att bli en tuff fight.

Men GSP är säker på vem som kommer att stå som segrare.

– Jag räknar alltid med det värsta, fem femminuters-ronder av intensiv fighting. Efter fighten är det jag som kommer att stå där med armarna i luften, säger kanadensaren.

GSP om sin uppladdning inför Alves-fighten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!