Obama kastar första kastet

- 15/07/2009, 14:24 -

Barack Obama fick äran att öppna allstar-match.

President Barack Obama fick under tisdagskvällen äran att kasta öppningskastet i en allstar-baseballmatch i St. Louis.

Obama hade på sig avslappnade jeans, gymnastikskor och en Chicago White Sox jacka. Det är en tradition att kasta det första kastet, som en öppningsrit. Det gick smärtfritt men han nådde knappt fram till mottagaren Albert Pujols handske, skriver CNN.

Med detta blev Obama den femte presidenten att kasta öppningskastet på en allstar-match. Nu är han i fint sällskap med Franklin D. Roosevelt, John F. Kennedy, Richard Nixon, och Gerald Ford.

Ett mindre fint sällskap som Obama gärna ville slippa var Mark Mallorys. Borgmästaren i Cincinnati misslyckades totalt med sitt öppningskast för Red Sox år 2007.

Man står väldigt nära varandra just för att undvika pinsamheter. Men i stället för att kasta rakt hamnade bollen flera meter till vänter om mottagaren. Klippet har visats över 2 miljoner gånger på Youtube.

För förre presidenten George W Bush blev det första kastet efter attackerna den elfte september 2001 "det mest nervösa ögonblicket" under hans ämbetesperiod hittills. Men han lyckades skicka bollen till mottagarens handske och vrålet blev högt. Publiken skanderade "USA! USA!".

President Barack Obama kastar:

Borgmästaren Mark Mallory kastar riktigt snett:

Förre presidenten George W Bush kastar för första gången efter 9/11:

Skrivet av: