Allt om Super Bowl 2009

Favoriterna Pittsburgh Steelers eller överraskningen Arizona Cardinals?

Pittsburgh Steelers vinner Super Bowl 2009.

(Klicka dig vidare i bildspelet ovan).

***Fjärde quartern: Warner ska precis kasta. Blir nedtagen. Hinner inte. Fem sekunder kvar. Matchen är över. Pittsburgh Steelers vinner Super Bowl för sjätte gången. Med den slutgiltiga ställningen 27-23 skriver de historia när den 43:e upplagan av Super Bowl lider mot sitt slut.

***Fjärde quartern: Arizona tar timeout. 22 sekunder kvar.

***Fjärde quartern: Vilken enastående räddning och vilket kast. Världsklassig fångst. Men är högerfoten på planen? Är det en touch down? Ja! Publiken jublar. Pittsburgh är tillbaka. 27-23 till Pittsburgh. 0.35 kvar. Ben Roethlisberger, Quarterback för Pittsburgh, är en hjälte. Vilken otrolig pass.

***Fjärde quartern: Pittsburgh kommer tillbaka. En rush på 70 yards. Precis innan mållinjen. Fem yards kvar till en touch down.

***Fjärde quartern: En minut kvar av matchen. Just nu ser det ut som Arizona Cardinals vänt hela matchen och kommer vinna. Pittsburgh tar timeout. Publiken håller andan.

***Fjärde quartern: Makalöst. Otroligt. Vilken rush. Ingen hinner ikapp honom. Larry Fitzgerald tar emot och springer. Touch down! Lyckan är total. Arizona Cardinals har vänt matchen. 2.37 kvar och 23-20 till Arizona Cardinals.

***Fjärde quartern: Direkt efter timeouten ser det ut som Pittsburgh är på väg mot en touch down, men det flaggas innan. Inget mål. I stället gör Arizona två poäng. Ställning: 20-16 till Pittsburgh.

***Fjärde quartern: 02.58 kvar av matchen. Arizona tar timeout.

***Fjärde quartern: 5 minuter kvar. Spänningen är olidlig. Gör Arizona Cardinals en till touch down har de gjort en historisk comeback.

***Fjärde quartern: Touch down för Arizona. Larry Fitzgerald kämpar sig fram och det ger belöning. 7.33 kvar av matchen. 20-14 till Pittsburgh Steelers.

***Fjärde quartern: 9 minuter kvar. 25-årige stjärnan Larry Fitzgerald för Arizona bryter sig fri och springer och trycker sig fram i ren desperation. Men lyckas pusha fram sex yards.

***Fjärde quartern: 11.30 kvar. Kommentatorerna pratar om en långsam, utdragen död för Arizona.

***Tredje quartern: Fieldgoal för Pittsburgh. Men det döms bort pågrund av straff. Ställningen är fortfarande 17-7 till Pittsburgh. Minuten efter gör Jeff Reed fieldgoal för Pittsburgh Steelers. Ställningen: 20-7 till Pittsburgh.

***Tredje quartern: Mycket fin mottagning av Ward, som lidit av en knäskada en längre tid, för Pittsburgh i den sjunde minuten. 5 yards till och Pittsburgh kan göra ett fieldgoal.

***Tredje quartern: Matchen är igång. Arizona Cardinals Anquan Boldin tar emot en brutal tackling i den tolvte minuten. Minuten efter åker veteranen Kurt Warner (37 år) på en rejäl tackling, men reser sig upp och spelar vidare.

***Paus. Bruce Springsteen & the E street band står för underhållningen. Senare kommer även ett direktsänt inslag från Vita huset och den allra första teveintervjun med nytillträdde presidenten Barack Obama sedan installationen den 20 januari.

***Andra quartern: Otroligt framspel. Makalös löpning och mottagande från 99 yards av James Harrison. En rush på 400 yards. Precis innan linjen för touch down, eller? Enligt reprisen ser det ut som bollen är över linjen. Domaren dömer till touch down. Lyckan är total för Pittsburgh. Ställningen: 17-7 för Pittsburgh Steelers när halva matchen har gått.

***Andra quartern: Arizona stoppas gång på gång vid mittlinjen. En minut återstår av andra quartern. Pittsburgh kallar för timeout med 43 sekunder kvar tills halva matchen har gått. Ställningen är fortfarande 10-7 till Pittsburgh.

***Andra quartern: 3 minuter kvar. Arizona Cardinals begär timeout.

***Andra quartern: Arizona Cardinals gör touch down genom Neil Rackers. Mycket snyggt framspel i den nionde minuten. 10-7 står det nu till Pittsburgh Steelers.

***Andra quartern: Pittsburgh Steelers inleder starkt. 10-0 till Steelers med 13 minuter kvar av andra quartern. Gary Russell och Jeff Reed står för målen.

***Första quartern: Steelers dominerar. Resultatet talar sitt tydliga språk. 3-0 till Pittsburgh. Ben Roethlisberger och Jeff Reed är målgörarna för Steelers.

Den 43:e upplagan av Super Bowl. Steelers anses vara det starkare laget. Inte minst pågrund av deras tuffa försvarsspel som har beskrivits som en blandning av kinesiska muren och Berlinmuren.

Samtidigt går det inte att räkna bort Cardinals. Speciellt inte eftersom deras veteranquarterback Kurt Warner (37 år) är känd för att lyfta tillbaka hela laget med sina comebacks.

Warner har ett oräkneligt antal gånger varit skadad och uträknad men envist kommit tillbaka. Och med sin erfarenhet och kastarm kan han vara nyckeln som låser upp Steelers defensiv.

Det här är Arizona Cardinals första Super Bowl och den sjätte för Pittsburgh. Steelers har vunnit alla finalerna utom en. Vinner Pittsburgh i kväll har de vunnit flest gånger i NFL:s historia.