Söndag 17 Okt
Stockholm

Obama super bort problemen

Nu ska Obama lösa den känsliga rasfrågan en gång för alla. Med öl.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I USA har rasdebatten rasat sedan Barack Obama kallade poliser i Massachusetts för "idioter" efter att de anhållit Harvardprofessorn Henry Louis Gates, 58.

Det hela började med att en kvinna ringde polisen då hon såg en mörkhyad man bryta sig in i grannhuset.

När polisen kom till platsen handfängslades Gates, trots att han hävdade att det var hans hem och att dörren inte hade gått upp varför han var tvungen att bryta sig in.

Men enligt polisen var Gates högljudd och gjorde motstånd. Han arresterades för förargelseväckande beteende och för att vara osamarbetsvillig. Gates fick sitta fyra timmar i arresten.

Efterspelet har inte låtit vänta på sig. Gates, som bland annat känner Obama och andra inflytelserika personer, funderar på att stämma poliskåren.

Men nu kommer fredsmäklaren Obama med ett annat, kontroversiellt förslag.

Obama har nämligen bjudit poliskonstapeln och Gates till Vita Huset på en öl. Båda har tackat ja.

Enligt Vita Huset kommer Obama ta sig en Bud Light, poliskonstapeln en Blue Moon och Gates en Red Stripe, skriver Sky News.

Samtidigt har en annan polis, Justin Barrett, 36, från Boston, skickat ut ett massmejl där han kallar Gates för en "djungelapa". Nu är han avstängd från Bostonpolisen. Men mejlet har åter väckt känslor. Förhoppningsvis kan "ölpartyt" lugna ner dem.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela