Woods gjorde sitt största bottennapp

- 19/07/2009, 10:46 -

Världsettan missade cutten i British Open.

Golfesset Tiger Woods har egentligen varit bedrövad under hela veckan, men nu är det ett faktum att världsettan missade cutten i British Open för första gången någonsin.

Trots att hundratals fans försökte hitta bollen åt honom förklarades den borta i den erkänt besvärliga ruffen vid tionde hålet. Och Woods kunde inte hämta sig efter den missen och slutade på 74 slag. Med ett slag missade han cutten och slutade med totalt fem slag över par.

– Jag gjorde misstag och man kan inte göra misstag och förvänta sig att inte bara klara cutten utan också vara med och slåss om mästerskapet, säger Tiger Woods till The Sun.

Redan innan tävlingen var Woods i bra form och hade tre segrar bakom sig för året. Han har bara missat cutten i majors två gånger tidigare, vilket var som amatör i US Masters 1996 och i US Open 2006.

– Det är utan tvekan en besvikelse. Jag spelade bra innan jag kom hit. Sedan radades problemen sig upp efter varandra. Jag fortsatte bara att förvärra mina problem, säger han till The Sun.

Profiler som Ben Curtis, Geoff Ogilvy, Anthony Kim och Colin Montgomerie missade också cutten.

Skrivet av: