Woods skadad inför PGA-mästerskapet?

Tiger Woods rehabade så sent som i tisdags inför starten i årets sista major.


En möjlig ryggskada kan komma att stoppa Tiger Woods från spel i årets sista major, PGA-mästerskapet, som inleds på torsdagen i Minnesota och pågår till och med söndag.

Efter det att "Tigern" kom tillbaka från sin svåra knäskada i februari har han vunnit fem turneringar. Inte illa för en kille som dessförinnan var borta från touren i nästan ett år. Inför PGA-mästerskapet är Woods favorittippad till att vinna sin 15:e major, vilket i så fall skulle bli hans första för året. Men efter ett träningspass på tisdagen tvingades Woods gå raka vägen till PGA-tourens rehablokal. Nu diskuteras det öppet om huruvida Woods dragit på sig en ny skada eller inte, något som huvudpersonen själv förnekar.

– Jag har genomgått fyra knäoperationer, så jag gissar att det har betydelse. Men när det handlar om andra delar av min kropp har jag alltid haft hälsan med mig, säger Woods enligt Mirror.

Om superstjärnan kommer till start blir det tredje veckan i rad som han spelar – något som inte hänt från världsettans sida sedan 2006 och som kan orsaka fysiska besvär. Men Woods försäkrar:

– Jag har haft tur. Jag har aldrig haft rygg- eller nackproblem som en hel del grabbar haft.

Om inget annat sägs inleder Woods sitt spel i dag, torsdag, klockan 14:35 lokal tid i USA tillsammans med fjolårsvinnaren Padraig Harrington och mästaren från 2002, Rich Beem.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!