Lördag 16 Okt
Stockholm

Diaz fight gick upp i rök

Jesse Taylor ersätter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Med mindre än en vecka kvar till Nick Diaz fight mot Jay Hieron Strikeforce Carano vs Cyborg, tvingas Diaz att dra sig ur. Anledningen? Kalifornien-fightern dök aldrig upp på ett oannonserat drogtest.

Diaz, som tidigare i sin karriär har stängts av efter att testat positivt för marijuana, har enligt kalifornisk lag rätt att använda drogen för medicinskt bruk. Dock anser CSAC (California State Athletic Commission) att marijuana, prestationshöjande eller inte, inte ska finnas i systemet på en fighter.

– Dom (CSAC) ändrade det utan att underrätta oss. Dom som satt där tidigare gjorde det enligt kalifornisk lag och deras egna jurister kom fram till att det borde vara tillåtet att använda cannabis för medicinskt bruk, säger Nick Diaz huvudtränare, Cesar Gracie, till MMAWeekly.

– Nu ska dom helt plötsligt ha drogtester och leta efter cannabis. Det är ingen prestationshöjare och det tar ungefär tio dagar att få ut det ur systemet, så vi har helt enkelt inte tid att fixa det innan Hieron-fighten, avslutar Cesar Gracie.

Den före detta The Ultimate Fighter-deltagaren, Jesse Taylor, kommer att ta Diaz plats mot Jay Hieron.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela