Marijuanabruk lagligt i Argentina

Fem unga män som greps med jointar på fickan kan andas ut. Högsta domstolen i Argentina tillåter cannabis för privat bruk och följer därmed i Mexikos fotspår.


Argentina tillåter cannabis för privat bruk i hemmet.

Beslutet fattades av högsta domstolen i samband med att fem unga män greps med marijuanacigaretter i sina fickor.

Domslutet gäller så länge det inte skadar någon utomstånde och ska inte ses som någon legalisering av drogen, utan endast för privat bruk i hemmet.

Enligt en undersökning nyligen tror 29 procent av argentinarna att det bästa sättet att lösa marijuanafrågan är att legalisera det.

Förra veckan legaliserade Mexiko innehav av små mängder narkotika, såväl kokain som metaamfetatmin. Det beslutet togs som ett led i att försöka få bukt med myndigheternas bekämpning av den organiserade brottsligheten runt narkotikahandeln.

– Det är ganska klart att drogpolicyn har misslyckats, säger Robert Pastor, före detta säkerhetsrådgivare åt USA:s regering, till CNN.

– Därför är det naturligt för folk att fråga sig om det finns en bättre lösning. Det som Argentina och Mexiko gör är på många sätt en ny riktning i frågan, säger Pastor till CNN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.