Bolts träningskompisar dopade

Yohan Blake och Marvin Anderson erkänner dopning.


Jamaicanerna Yohan Blake och Marvin Anderson, träningskompisar till Usain Bolt, erkänner dopning. Även deras landsmän Allodin Fothergill och Lansford Spence medger att de har använt förbjudna preperat.

Enligt ett pressmeddelande från den jamaicanska antidopningsbyrån Jadco "har idrottarna erkänt bruk av förbjudna substanser".

Bakgrunden till erkännandet är de prover som togs i samband med de jamaicanska mästerskapen i juni. De fyra sprinterlöparna testades positivt för metylxanthin. Men eftersom substansen inte finns på den internationella antidopningsbyråns Wadas lista över förbjudna preparat, så kunde de inte stängas av.

Nu står det dock klart att metylxanthin är så pass likt en del andra förbjudna preparat att det kan räknas som dopning. Samtidigt kommer alltså erkännandet från de jamaicanska löparna.

Deras dom meddelas den 14 september. Hur det blir med deras landsmannina Sheri-Ann Brooks, som också misstänks för att ha använt metylxanthin, är fortfarande oklart.

Skrivet av:

Senaste nytt

NHL: New Jersey sparkar tränaren

idag 01:16

Arsenals kross – körde över Sheffield United

igår 22:58
Arsenal fullständigt öser in mål just nu. Något som Sheffield United blev smärtsamt medvetna om under måndagskvällen.

Chelsea-stjärna anklagas för rasism

igår 22:16
Fotbollsstjärnan Sam Kerr, till vardags i Chelsea, ställs inför rätta nästa år. 30-åringen från Australien anklagas för att ha rasistiskt trakasserat en polis, skriver The Guardian. Detta ska ha inträffat i London tidigare i år.

Västerås vände – kvitterar i semifinalen

igår 21:08
Det är bortalagens semifinalserie så här långt mellan Edsbyn och Västerås.

Frölunda föll – i stjärnans comeback

igår 20:26
Frölundas lagkapten Hanna Olsson slet av muskelsenorna i baksida lår och säsongen såg ut att vara över. Men i den första semifinalen mot Luleå var stjärnan tillbaka. Trots det blev det förlust för Frölunda.

"Bajens" besvikelse: Missar slutspel i cupen

igår 20:26
Depp i Hammarby. Jubel i Mjällby. Efter 1–1 går Mjällby vidare till kvartsfinal i svenska cupen – samtidigt som Hammarby är utslaget.