Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bolts träningskompisar dopade

- 05/09/2009, 21:05 -

Yohan Blake och Marvin Anderson erkänner dopning.

Jamaicanerna Yohan Blake och Marvin Anderson, träningskompisar till Usain Bolt, erkänner dopning. Även deras landsmän Allodin Fothergill och Lansford Spence medger att de har använt förbjudna preperat.

Enligt ett pressmeddelande från den jamaicanska antidopningsbyrån Jadco "har idrottarna erkänt bruk av förbjudna substanser".

Bakgrunden till erkännandet är de prover som togs i samband med de jamaicanska mästerskapen i juni. De fyra sprinterlöparna testades positivt för metylxanthin. Men eftersom substansen inte finns på den internationella antidopningsbyråns Wadas lista över förbjudna preparat, så kunde de inte stängas av.

Nu står det dock klart att metylxanthin är så pass likt en del andra förbjudna preparat att det kan räknas som dopning. Samtidigt kommer alltså erkännandet från de jamaicanska löparna.

Deras dom meddelas den 14 september. Hur det blir med deras landsmannina Sheri-Ann Brooks, som också misstänks för att ha använt metylxanthin, är fortfarande oklart.

Skrivet av: