Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"El Matador" går MMA-match

Sport | 09/09/2009 13:26

Ricardo "El Matador" Mayorga lämnar boxningen – satsar på MMA.

35-åringen har skrivit kontrakt med den nystartade organisationen Shine Fights och väntas göra debut tidigt 2010.

Ron Foster, matchmaker för Shine Fights, planerar inte att ge den hårtslående Mayorga några lätta motståndare.

– Jag kommer att leta efter bra motstånd för honom. Jag vill inte att det ska se ut som om vi ger honom några slagpåsar. Han har sagt till mig att han vill fightas på riktigt, så det ska han få göra. Jag är en äkta fighter från gatan. Jag är trött på boxning och vill slåss har han sagt, säger Foster till MMAJunkie.

Mayorga har mött många av boxningens största. Bland annat Felix Trinidad, Oscar De La Hoya, “Sugar” Shane Mosley och Cory Spinks.

Mayorga hade sin storhetsperiod mellan 1999 och 2003, då han på 16 vinster vann 13 via knockout. På sina sju senaste fighter har han dock bara vunnit tre och förlorade senast, i september 2008, på knockout i den tolfte ronden mot Shane Mosley.

Nicaraguanen har aldrig gjort sig känd som en särskilt teknisk boxare, men alltid visat ett stort hjärta i sina fighter. Han har dessutom visat att han kan ta stryk och att han har krut i både höger- och vänsternäven.

Mayorga har redan börjat träna med ett av världens bästa MMA-team, American Top Team och kommer att tävla i lättvikt när han gör sin MMA-debut.

Ricardo "El Matador" Mayorga highlight.

Skrivet av: