Torsdag 20 Jan
Stockholm

Brown vs. Aldo

Mike Brown försvarar bältet i november. Knockoutmaskinen Aldo utmanar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

WEC har i dag officiellt släppt titelmatchen mellan Mike Brown och Jose Aldo. Fighten kommer att gå på WEC 44, den 18 november i Las Vegas.

– Den här fighten handlar om mer än fjäderviktstiteln. Om Brown vinner etablerar han sig som den bäste fjäderviktaren i sportens historia. Och om Aldo, som bara är 22 år, tar det så kan det vara början på en lika dominant era som för Anderson Silva i UFC:s mellanvikt, säger Reed Harris, grundare av WEC.

I och med Aldo-matchen kommer Brown att göra sitt tredje titelförsvar sedan han tog bältet av Urijah Faber i november 2008.

Jose Aldo kan mycket väl vara den farligaste motståndaren Mike Brown hittills matchats mot i sin karriär. Brassen har vunnit alla sina fem fighter i WEC via knockout eller teknisk knockout. Senast behövde han bara åtta sekunder på sig att avsluta Cub Swanson med ett flygande knä.

– Jag är så glad att jag får den här chansen. Mike Brown är en bra mästare. Hans brottning och boxning är riktigt bra, men hans markgame är inte lika bra. Precis som i alla andra fighter kommer jag att försöka att avsluta den här så fort jag kan, säger Aldo i ett pressmeddelande.

– Han är riktigt bra för att vara så ung. Jag är tolv år äldre och kommer att använda min erfarenhet och min gubbstyrka för att avsluta honom, säger Brown.

– Jag har hört en massa om hur explosiv Aldo är och hur hårt han slår. Vi får se hur han klarar sig när jag kontrollerar fighten och pressar honom som han aldrig blivit pressad förut, avslutar Brown.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela